Consilierii locali de la Petroşani au luat decizia de a amâna plata anumitor taxe pe care contribuabilii le au de plătit. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, a iniţiat proiectul având în vedere contextul epidemiologic, dar şi ordonanţele militare aflate în vigoare pe perioada stării de urgenţă.
Astfel, s-a aprobat prorogarea termenelor de plată pentru ratele redevenţelor, a chiriilor scadente şi a taxei de salubrizare în perioada stării de urgenţă declarată potrivit prevederilor Decretului Preşedintelui României. Până la data de 30 iunie 2020 a fost amânată plata taxelor sus amintite, fără a fi percepute penalităţi.
Treceri de pietoni relocate
Autorităţile locale de la Petroşani continuă demersurile privind relocarea unor treceri de pietoni de pe raza localităţii. Sunt trecerile de pietoni de pe şoseaua de centură a localităţii, una din zona benzinăriei OMV, iar cealaltă din zona restaurantului Crăciunescu. Edilii vor să asigure siguranţa pietonilor, zona fiind cunoscută pentru frecventele accidente de circulaţie, unele chiar mortale ce au avut loc.
Trecerea de pietoni din zona restaurantului Crăciunescu se va muta în dreptul staţiei de autobuz, iar cea de la OMV va fi desfiinţată. Se va realiza şi o trecere de pietoni în zona autogării din Petroşani. Trecerea de pietoni de la Parcul Central din Petroşani va fi luminată, pe timpul nopţii, cu  sisteme specifice astfel încât aceasta să fie vizibilă.
Cosmin BACIU