Tânărul din municipiul Lupeni a fost descoperit în trafic tocmai în Piteşti, în urma unui control rutier. Lupeneanul de 25 de ani avea un comportament ciudat ceea ce le-a dat de gândit poliţiştilor şi a fost testat cu aparatul Drugtest.
Rezultatul a fost pozitiv iar tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii substanţei şi a concentraţiei acesteia. Poliţiştii i-au făcut dosar penal. Totodată, în urma verificării respectării prevederilor specifice stării de urgenţă, atât tânărul cât şi un alt bărbat de 29 de ani aflat în autoturism, tot din Lupeni, au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de câte 2.000 de lei fiecare, conform prevederilor O.U.G. 1/1999M. Un alt hunedorean a fost amendat cu 2000 de lei în Suceava, tot în urma unui control al poliţiştilor rutieri.
Acesta a fost depistat în oraşul Milişăuţi, transportând material lemnos. Avea o declaraţie pe proprie răspundere cu data tăiată şi modificată, iar la motivul deplasării fiind bifată rubrica “asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază”, nefiind conformă cu Ordonanţa militară 3/2020. Hunedoreanul a fost amendat şi cu 2.000 lei.
Maximilian Gânju