Minerii şi energeticienii vin la lucru în mod normal, iar CEH şi-a reorganizat întreaga activitate pentru a furniza energie electrică şi termică, la Deva.
Este o perioadă extrem de dificilă şi sindicatele au ţinut să le arate sprijinul total celor ce vin zilnic la lucru şi sunt, ca şi alţi oameni importanţi în aceste zile, în prima linie.
„Sindicatul Muntele mulţumeşte minerilor, energeticienilor, lucrătorilor auxiliari şi lucrătorilor din cadrul CEH, care, alături de medici, asistenţi medicali, jandarmi, poliţişti, lucrători de la Apele Române, vin la serviciu în fiecare zi, înfruntând, pe lângă riscul profesional, şi acest risc al infectării cu COVID -19”, a spus Darius Cîmpean, preşedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.
Situaţia Complexului Energetic Hunedoara nu este una tocmai bună, însă, sindicatele spun că fac demersuri ca activitatea extractivă, ca şi cea de producere a energiei electrice să continue şi după ce pandemia va lua sfârşit.
Acesta a fost şi motivul pentru care au remis un comunicat de presă, prin care sindicatul îi asigură de tot sprijinul. „Vreau să le spun că vom face tot ceea ce este posibil ca această activitate, minerit şi energie, să continue în judeţul Hunedoara şi în Valea Jiului şi după ce această criză va fi trecut”, a mai spus liderul minerilor şi al energeticienilor.
Complexul Energetic Hunedoara s-a reorganizat, activitatea se desfăşoară pe 3 schimburi, în loc de 4, cu timpi de pauză în care se igienizează spaţiile, iar până acum au fost doar câţiva angajaţi izolaţi la domiciliu, dar un singur caz confirmat. „Caz cert şi confirmat a fost doar unul în cadrul CEH care, din câte ştiu eu, şi-a revenit şi, după 14 zile de carantină, va începe lucrul normal”, a conchis Darius Cîmpean.
CEH funcţionează cu minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan, termocentrala de la Deva şi, atunci când se poate şi cu cea de la Paroşeni, dar are în componenţă şi sucursala PrestServ, acolo unde sunt salvatorii minieri.
Diana Mitrache