Prea mulţi oameni sunt pe străzi şi la Vulcan, spre exemplu, primarul Gheorghe Ile a montat mai multe difuzoare prin care să anunţe oamenii să stea în case.
Este o măsură care ar trebui respectată şi tocmai asta le cere acum oamenilor, mai ales că şi aici sunt mulţi oameni în izolare, suspecţi şi carantinaţi. „Avem rugămintea ca toţi cetăţenii să stea în casă. Am făcut şi dezinfecţie şi deratizare şi dezinfecţie. Toate 3 le-am făcut. Facem la containere, la intrarea în blocuri, spălăm drumurile, reluăm această activitate şi spălăm trotuarele, băncile şi am demarat procesul de montare a dispozitivelor de la bloc, cu soluţie de dezinfectat pentru mâini”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Cu toate apelurile, însă, trotuarele erau pline de oameni, puţin după ora 11,00, când, mai ales pensionarii au voie să iasă din casă, dar nu doar ei erau pe străzi. Aşa că edilul le-a mai cerut, o dată în plus, să respecte îndemnul de a sta în case.
„Spun ca cetăţenii să stea, pe cât posibil, în casă, să nu transmitem acest virus de la om la om. Avem izolaţi la domiciliu în jur de 200 de oameni şi îi verificăm zilnic. Noi ştim unde sunt ei în orice moment, iar celor sănătoşi le recomandăm să nu iasă deloc din case”, a mai spus Ile.
Situaţia se repetă în fiecare oraş, pentru că aglomeraţia urbană explodează în jurul amiezii. Fie că vorbim de oameni bătrâni, ori de tineri, cu toţii ajung în stradă, însă, autorităţile locale atrag atenţia că astfel de practici pot fi sancţionate cu amenzi.
Până luni, în România au fost confirmate 4.057 de persoane infectate cu virusul COVID -19. 138  de oameni sunt din judeţul Hunedoara, în timp ce 157 de oameni au murit şi, doar de duminică, până luni, au fost diagnosticate 193 de cazuri noi.  Ultimul deces din judeţul nostru este o femeie de 71 de ani, internată cu diabet zaharat în data de 30 martie şi care din 1 aprilie a aflat că este infectată cu COVID -19.
Diana Mitrache