Au recoltat sute de probe de la persoane venite din zonele roşii şi nu numai, însă lor nu li s-a făcut niciun astfel de test. Nu este în definiţia de caz.
Un microbiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara spune modul în care se fac testările pentru noul coronavirus. Sunt oameni care nu se află în ”lumina reflectoarelor”. Doar ”contacţii direcţi” cărora li se recoltează probe îi ştiu pe aceşti oameni.
”Oare pe noi ne ştie cineva? Suntem microbiologii de la DSP HD (4 medici şi 8 asistente). Suntem cele care „de la începuturi” am recoltat sute de probe (din nas şi din gât) de la carantinaţii veniţi din zonele roşii, de la contacţii cazurilor pozitive, de la suspecţii de infectare cu Covid 19, din tot judeţul. Am pierdut şirul pozitivilor (şi ne-am bucurat pentru cei vindecaţi).
Şi nu „ne-am testat” pentru că nu ne încadrăm în definiţia de caz şi nici nu ne-am făcut „poze cu echipamentul””, a scris pe o reţea de socializare, microbiologul din cadrul DSP Hunedoara, medicul Felicia Nimu.  Sunt 4 medici şi 8 asistente care lucrează, în această perioadă, la foc continuu. Dintr-un capăt în altul al judeţului aleargă pentru a recolta probe de la suspecţii de coronavirus.
Cosmin BACIU