Peste 1000 de persoane au fost monitorizate de jandarmii hunedoreni pe parcursul lunii trecute, în urma a 25 de misiuni de verificare anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara.
Dintre cele 1.057 de persoane izolate în 489 de locaţii din 28 de localităţi o parte au fost sancţionate pentru că n-au respectat condiţiile impuse de legislaţie. De asemenea, jandarmii au asigurat ordinea publică în proximitatea a 2 din cele 3 centre de carantină stabilite la nivelul judeţului, respectiv la Sanatoriu Brad şi Hotel Petroşani 32.
Astfel, patrulă de jandarmi aflată în serviciu în municipiul Hunedoara a surprins pe numitul N.D., ce avea menţiunea de izolare la domiciliu municipiul Hunedoara într-o altă locaţie. În urma sesizării, D.S.P. Hunedoara a sancţionat contravenţional persoana cu amendă în valoare de 10.000 lei . O altă persoană a fost sancţionată tot cu 10 mii de lei pentru că nu era în izolare ci în faţa blocului în care locuia. În ceea ce priveşte tranzitarea coloanelor auto cu persoanelor preluate din punctele de trecere a frontierei de vest şi care sunt trimise în izolare sau carantină, au fost executate 99 de misiuni cu 197 de jandarmi care au însoţit ca şi tranzit 2465 de persoane cu 759 de auto, iar la centrele de carantină au însoţit 50 de persoane. ”În această perioadă efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara au o cooperare şi colaborare activă cu efectivele Instituţiei Prefectului Judeţul Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, Direcţia Medicală a M.A.I., precum şi cu reprezentanţii tuturor autorităţile locale”, informează IJJ Hunedoara. Jandarmeria are angrenat întreg efectivul în misiunile ce îi revin în gestionarea problemelor cauzate de COVID 19.
Maximilian Gânju