Farmaciştii Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu au început prepararea unei soluţii alcoolice dezinfectante pentru mâini, necesară pentru personalul unităţilor militare arondate din judeţele Sibiu, Alba şi Hunedoara.
”Farmacia de circuit închis în structura Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu a început prepararea de ‘Soluţie alcoolică dezinfectantă pentru mâini’, necesară pentru toate categoriile de personal ale spitalului şi pentru personalul unităţilor militare arondate din judeţele Sibiu, Alba şi Hunedoara”, a anunţat Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu. Farmaciştii militari pot prepara o cantitate de soluţie alcoolică dezinfectantă în funcţie de necesar, după cum au precizat reprezentanţii Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu.
Sponsorizare de la Hidroelectrica
Un ajutor pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva vine şi de la Hidroelectrica, după ce acţionariatul a aprobat sponsorizarea unui număr de şapte instituţii medicale, cu unităţi de primiri urgenţe, cu suma totală de 10,033 milioane de lei. Potrivit unui comunicat al companiei, decizia a fost luată ca urmare a situaţiei de risc excepţional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus şi în contextul creşterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României. ”Suntem alături de medici în efortul excepţional pe care îl fac pentru a-i vindeca pe cei bolnavi şi a-i proteja pe cei vulnerabili. Am auzit chemarea în ajutor şi răspundem: ştim că e mare nevoie de echipamente de primă urgenţă, echipamente de protecţie, materiale de curăţare, echipamente sanitare, dezinfectanţi şi alte obiecte esenţiale folosite în scopul protejării pacienţilor şi al personalului”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va primi o sponsorizare de 1,5 milioane de lei.
Maximilian Gânju