Mai multe măsurători topogeodezice privind urmărirea evoluţiei eroziunilor albiei râului Jiu aval de barajul Jiu-Vest vor fi întocmite de către o societate de profil, la comanda Complexului Energetic Hunedoara.
Este vorba de servicii de întocmire a documentaţiilor tehnice, măsurători topogeodezice privind urmărirea evoluţiei eroziunilor albiei râului Jiu aval de barajul Jiu-Vest pentru, măsurători  topogeodezice la construcţiile speciale şi hidrotehnice la Sucursala Electrocentrale Paroşeni.
Conducerea CEH vrea să aibă o imagine de ansamblu asupra acestor probleme de ordin tehnic, astfel că dacă e nevoie să se poată interveni în timp util în caz de pericol. În ceea ce priveşte măsurătorile topogeodezice la construcţiile speciale şi hidrotehnice la Sucursala Electrocentrale Paroşeni, se are în vedere ”urmărirea comportării în exploatare a tuturor construcţiilor din incinta Sucursalei Electrocentrale Paroşeni, a barajului de pe râul Jiu-Vest şi a digurilor şi treptelor de suprainălţare ale depozitului de zgură şi cenuşă Căprişoara, prin determinarea tasărilor reperilor montaţi.
La depozitul de zgură şi cenuşă Valea Căprişoara se vor determina şi deplasările planimtreice”.
Totodată, în ceea ce priveşte stabilirea nivelului de gravitate a degradărilor constate la nivelul construcţiilor energetice  şi hidrotehnice va trebui prezentată şi propunerea de remediere.
Cosmin BACIU