Program pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevi

Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2020 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.
Elevii din patru şcoli hunedorene vor beneficia de masă caldă. Este vorba despre Şcoala Gimnazială ”Sfânta Varvara” din Aninoasa, Şcoala gimnazială ”Dr. Aurel Vlad” din Orăştie, Şcoala gimnazială  Sântămărie Orlea şi Liceul Tehnologic ”D. Hurmuzescu” din Deva.
”Suportul alimentar constă, după caz, într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, după cum urmează: masă caldă, preparată în regim propriu, pentru elevii din unităţile de învăţământ în care există cantină cu avize de funcţionare, înregistrată sanitar-veterinar şi pentru siguranţa  alimentelor, şi spaţiu adecvat de servire a mesei; masă caldă, în regim catering, pentru elevii din unităţile de învăţământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, dar în care există un spaţiu de servire a mesei sau un alt spaţiu amenajabil în acest scop, iar produsele alimentare vor fi păstrate până la servire în spaţii amenajate în care să existe condiţii adecvate de manipulare şi depozitare, la temperaturi adecvate care să poată fi monitorizate şi  controlate;  pachet  alimentar, pentru  elevii din unităţile de învăţământ în care nu există nici cantină şi nici spaţiu amenajabil în scopul servirii mesei. Produsele alimentare vor fi păstrate până la servire în spaţii amenajate în care să existe condiţii adecvate de manipulare şi depozitare, la temperaturi adecvate care să poată fi monitorizate şi controlate”, arată documentul.
Unităţile de învăţământ au fost incluse în rândul unităţilor care vor  beneficia de programul-pilot guvernamental ”Masa în şcoli”, derulat începând din acest an cu finanţare de la bugetul de stat.
Potrivit acestui proiect guvernamental, toţi elevii acestor unităţi de învăţământ, vor beneficia din acest an, în mod gratuit, de o masă caldă la şcoală.
Cosmin BACIU

Advertisements