Nu mai sunt zeci de oameni pe holuri, aglomeraţia  a dispărut ca prin minune şi, după instituirea unor măsuri restrictive, şi odată cu decizia de a reduce ieşirile pe afară, la spital mai vin doar bolnavii grav.
Este o constatare pe care o fac şi medicii de la Petroşani, după ce aici a trecut un prim val de îmbolnăviri şi suspiciuni ce a închis 3 secţii, iar urgenţa a funcţionat cu personal de pe alte secţii.
„La ora actuală, urgenţa rezolvă doar urgenţele reale. Pacienţii care se prezintă acum în urgenţa spitalului sunt chiar cei cu probleme reale de sănătate, care trebuie să fie rezolvaţi. Acele urgenţe pentru care avem personal calificat în spital, le-am rezolvat aici, iar cele care au necesitat cardiologie, sau neurologie, noi ne-am străduit până acum să îi trimitem în alte direcţii”, a spus dr Alin Vasilescu, manager al Spitalului de Urgenţă din Petroşani.
Doar de duminică şi până luni jandarmii au dat 28 de sancţiuni, în valoare totală de 6.900 de lei celor care nu au respectat prevederile ordonanţei militare şi au ieşit pe străzi nejustificat. Spitalul de Urgenţă din Petroşani este în acest moment spital suport, dar închiderea celui din Deva ar putea genera reorganizarea întregii activităţi şi aici.
Diana Mitrache