Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au stabilit o serie de măsuri ce urmează a fi aplicate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
Astfel, potrivit administratorului judeţului, Costel Avram va fi pregătit un centru special pentru personalul medical, medici şi asistente, astfel încât să nu îşi expună familiile mergând acasă zi de zi. Acest spaţiu a fost identificat în cadrul subunităţii de la Baia Sărată şi urmează achiziţionarea imediată de paturi şi dotarea corespunzătoare. De asemenea în perioada imediat următoare prioritatea absolută este achiziţionarea de echipamente şi aparatură medicală.
”Potrivit ultimelor schimbări generate de situaţia de urgenţă, achiziţii directe mai pot face ministerele, direcţiile de sănătate publică şi spitalele. Tocmai de aceea, discuţia a avut loc cu DSP şi conducerea SJU Deva. Referitor la achiziţionarea aparatului de testare COVID-19, RT – PCR, am discutat astăzi toate detaliile cu şeful laboratorului SJU Deva, care a confirmat că este ceea ce trebuie, iar preţul este corect. Mâine dimineaţă, la ora 8.30,(nr: luni) vom finaliza oferta, astfel încât să semnăm contractul cât mai repede şi să avem la Deva acest aparat de testare COVID-19, atât de necesar”, a declarat Costel Avram, administratorul judeţului Hunedoara. Nu în ultimul rând, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a făcut un apel către toţi hunedorenii de a sta acasă  “Dragi hunedoreni, fac încă o dată un apel ferm către voi: staţi în casă! Evitaţi ieşirile, astfel încât să întrerupem lanţul transmiterii acestui virus! Viaţa noastră, a tuturor, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi!”, a mai declarat Costel Avram