Deciziile au fost anunţate luni, 30 martie 2020, printr-o declaraţie de presă susţinută de preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, şi administratorul public al judeţului, Costel Avram, transmisă pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Hunedoara.
Astfel, încă de duminică, 29 martie 2020, au fost demarate procedurile pentru achiziţia unui aparat Real Time pentru depistarea rapidă a infecţiilor cu SARS-CoV-2. Acest aparat va ajunge în cursul acestei săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva.
Luni dimineaţă au fost demarate procedurile de achiziţie pentru un număr de 80 de paturi care vor mobila secţia de recuperare medicală (Baia Sărată).
Se află în derulare procedura de achiziţie a aparatului Real Time PCR pentru depistarea rapidă a infecţiilor cu SARS-CoV-2, prin Ministerul Sănătăţii, pentru care Consiliul Judeţean Hunedoara asigură cofinanţarea.
„Conducerea CJ Hunedoara nu a stat cu mâinile în sân. Calmul, responsabilitatea şi respectarea  legalităţii sunt singurele lucruri care pot să ne ajute să trecem peste această situaţie deosebit de grea. Am încredere şi mulţumesc cadrelor medicale care îşi fac datoria într-un mod ireproşabil”, a declarat Mircea Bobora. În ceea ce priveşte Ordinul prefectului prin care a fost suspendat managerul SJU Deva, administratorul public al judeţului Hunedoara a făcut următoarele precizări:
„De la începutul acestei crize, coordonarea SJU Deva a fost efectuată de către Prefect şi DSP Hunedoara, prin managerul SJU. Atributul prefectului nu este numai de a demite sau suspenda, ci şi de a coordona activitatea. Regretăm că domnul prefect îşi asumă demiteri, dar acţiune ba. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de unitate, calm şi de responsabilitate”, a declarat Costel Avram.
În şedinţa de marţi, 31 martie 2020, conducerea CJ Hunedoara va propune alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru achiziţia de medicamente şi echipamente de protecţie la SJU Deva.
Biroul de presă