Societatea care gestionează sistemul de aducţiune al apei în Valea Jiului intră în reorganizare şi, de la 1 aprilie, angajaţii vor avea un alt regim de lucru.
Este necesar acest lucru pentru că au scăzut încasări, din moment ce mai multe firme şi-au oprit activitatea, iar populaţia nu mai este ajutată să îşi achite facturile. Fiecare angajat va  trebui să îşi ia concediu cel puţin o săptămână, iar activitatea va fi total schimabtă în câteva zile. Motivul principal este legat de faptul că scad încasările şi, ca atare, veniturile vor fi mai mici.  „Lucrăm la un program cumva special. De la 1 aprilie facem o programare pe două luni. Nu ştim ce va fi în aceste două luni, dar fiecare serviciu, departament, va asigura un număr minim de personal, aşa încât să nu fie perturbată  activitatea, atât cea de producţie, cea de exploatare şi analizare a apei, dar şi cea comercială”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Unii vor lucra de acasă, alţii vor veni şi vor forma echipe de maxim 3 oameni şi o parte va sta în concediu. „Avem 5 categorii: munca la domiciliu, concedii de odihnă, ;omaj tehnic, program individualizat şi program pe ture. Sunt servicii, cum este cel de informatizare, o parte a celor de la contabilitate, sau cel comercial,  pot lucra de la domiciliu, prin rotaţie. Concediul de odihnă începemsă îl efectuăm. Echipele de citire a apometrelor, vor merge în doar unele locaţii, pe care nu le-am citit de mult timp, restul fiind în şomaj tehnic. Ţinem cont să nu fim mai mulţi de trei, la echipele de intervenţii. Lucrăm pe schimburi”, mai precizează managerul SC Apa Serv.
Încasările la Apa Serv au scăzut, fiind mai mici cu cel puţin 20% în acest moment. A crescut numărul celor ce plătesc on-line sau la punctele de încasare de tip paypoint. Mai mult, cei de la Apa Serv cred că din aprilie va scădea şi producţia, pentru că sunt mulţi agenţi economici ce  şi-au oprit activitatea. „Aşteptăm să fie o scădere a producţiei şi a încasărilor şi o să vedem pe parcurs cum vom supravieţui”, a conchis Cristian Ionică.  Ghişeele nu vor fi închise şi oamenii vor fi aşteptaţi acolo, însă, dispar din teren o perioadă echipele ce încasau direct facturile.
Diana Mitrache