Autorităţile locale de la Deva asigură cazarea medicilor care îi vor trata pe bolnavii cu COVID-19. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva  va fi spital COVID-19. Aici vor fi trataţi pacienţii care vor fi infectaţi cu noul coronavirus. Celelalte spitale din judeţ vor fi spitale suport.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Deva a luat noi măsuri pentru cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Vor fi alocate noi fonduri în scopul achiziţionării serviciilor de cazare a medicilor relocaţi de la alte unităţi sanitare, care îşi vor desfăşura activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva
”În vederea gestionării eficiente a situaţiei care a declanşat instituirea stării de urgenţă la nivel naţional şi totodată pentru a limita şi a diminua riscul de răspandire a numărului de cazuri de infectare în perioada imediat următoare cu coronavirusul SARS-CoV -2 în judeţul Hunedoara se impune luarea unor măsuri de către Primăria municipiului Deva în vederea alocării,de urgenţă, din fondul de rezervă sau după caz, din sumele colectate în contul de solidaritate deschis de Municipiul Deva la Trezoreria operativă a municipiului Deva, în scopul achiziţionării serviciilor de cazare a medicilor relocaţi de la alte unităţi sanitare, care îşi vor desfăşura activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, care a devenit spital COVID-19, precum şi pentru personalul medical – secţia ATI şi alte secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, care au intrat în contact cu pacienţi  infectaţi”, arată hotărârea CLSU Deva.
Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara a luat decizia de a nu mai interna pacienţi cu COVID -19 care provin din alte judeţe decât Timiş. Decizia ese motivată de  faptul că nu mai sunt paturi disponibile.  ”Fiecare judeţ a trebuit să întocmească un plan alb al spitalelor şi să nominalizeze spitalele care vor acorda  servicii pacienţilor din judeţele lor. De o lună ne rugăm de judeţele limitrofe atât să lucreze teste, cât şi să îşi definitiveze aceste planuri albe, care în Timisoara e gata de 2 săptămâni (…)”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Voichiuta Lazurean, directorul Spitalului Victor Babes din Timisoara.
Cosmin BACIU