Autoritãtile locale din Uricani au scos la licitatie un contract în valoare de peste 3 milioane de lei.
Acesta prevede ”executie lucrãri aferente proiectului ,,Eficienta energeticã clãdiri publice, orasul Uricani, judet Hunedoara„.  Mai exact, este vorba de douã dintre clãdirile administratiei publice care vor fi incluse în acest proiect.
”Îmbunãtãtirea eficientei energetice a clãdirilor publice ale administratiei publice locale, de pe strada 1 Mai, nr. 6- pentru clãdirea C1 si strada 1 Mai, nr.10 – pentru clãdirea C2, prin lucrãri de reabilitare termicã ce determina consumuri mai mici de 110 KWH/mp/an pentru încãlzirea clãdirilor primãriei.  Scãderea emisiilor de gaze cu efect de serã, respectiv o reducere cu 53,26 tone CO2 pentru clãdire administrativã corp A Scãderea emisiilor de gaze cu efect de serã, respectiv o reducere cu 29,72 tone CO2 pentru clãdire administrativã corp B. Cele 2 clãdiri ale primãriei, corp A si corp B vor beneficia de lucrãri de interventie la anvelopa acestora si a instalatiilor de încãlzire, de preparare a apei calde de consum si de iluminat, care vor avea ca scop cresterea performantei energetice”, sunt câteva din obiectivele contractului.
Sunt clãdiri destul de vechi, iar cum autoritãtile nu au bani pentru construirea de alte clãdiri, acestea vor fi realbilitate.
”Primãria Orasului Uricani functioneazã în douã clãdiri situate pe Strada 1 MAI, la numãrul 6, în partea de Vest a orasului. Clãdirea numãrul 1 (Corp A) a fost executatã în anul 1961, iar clãdirea numãrul 2 (Corp B) a fost realizatã în anii 70-80, amândouã având depãsitã durata de viata – însã în contextul actual al imposibilitãtii construirii de imobile noi, se impune atât tehnic cât si social reabilitarea acestora. Str. 1 Mai, este amplasatã în zona vesticã a orasului, la sud de drumul national DN66A”, mai aratã documentul. Contractul are o valoare de 3.309.489 lei, fãrã TVA si este finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional.
Cosmin BACIU