Este momentul pentru a actiona. Vremea rea, dar si problemele legate de izolarea în case îi tin pe multi oameni neajutorati în locuinte, iar unora le este pur si simplu imposibil sã îsi cumpere  strictul necesar.
Tocmai de aceea, mai multe ONG-uri din Valea Jiului se adunã în aceste zile pentru a pregãti un plan de interventie rapidã. Deja sunt date publicitãtii primele numere la care puteti suna.
Felicia Andrioni, cadru universitar din Petrosani, dar si presedinta unei organizatii din zonã, cheamã ONG-urile sã ia decizii comune, asa încât acu, când oamenii au nevoie, sã poatã fi ajutati.
„Ne-am gândit, în momentele în care au fost primele cazuri, am purtat discutii preliminare. Gândim acum la o variantã de actiune în aceastã situatie de urgentã, Luni, câtiva asistenti sociali înscrisi în filiala Hunedoara a Colegiului Asistentilor Sociali, prin intermediul Asociatiei Maica Precista, am dorit sã initiem câteva actiuni de sustenabilitate socialã, pe bazã de voluntariat, la domiciliul  persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa pentru a-si aduce alimentele la domiciliu”, a spus conf univ Felicia Andrioni, presedinta Asociatiei Maica Precista.
Au gândit un plan de actiune si astfel, toti cei care care vor sã se implice sunt bineveniti. Pot veni în sprijinul acestor oameni de la ONG-uri, la oameni de afaceri, sau tineri voluntari, care sã poatã merge, mãcar o datã pe sãptãmânã, sã facã astfel de servicii.
„Planul de actiune trebuie gândit azi. Respectând normele de preventie, vrem sã ajutãm si, în colaborare cu alte institutii, care vor dori sã se implice, dar si cu agenti economici, care ar dori sã doneze o parte de alimente, care sã fie duse la domiciliul acestor oameni. Noi le lãsãm la usã ”, a mai precizat Felicia Andrioni.
Cei care au nevoie si care vor sã se implice, ca si cei care au nevoie de ajutor, pot sã o contacteze pe Felicia Andrioni pe site-urile de socializare, dar si sã sune la numãrul de telefon 0783106075..
Diana Mitrache