Reporter: Domnule presedinte Cristian Petrean, cum e cu fotbalul? Începem?
Cristian Petrean: Ne aliniem si noi cerintelor FR Fotbal. Evident, ne vom încadra în datele propuse. Pânã va fi starea de urgentã, evident nu se va juca nici o competitie, asta ar fi cam 16 aprilie, vin apoi Pastele, deci zie eu, pânã pe 25 aprilie nu se pune problema începerii fotbalului în România.
Reporter: AJF Hunedoara cum îsi va ajusta programul?
Cr. Petrean: Am solicitat Federatiei, toate AJF-urile din tarã, decalarea competitiilor. Acum, dupã amânarea lui Euro 2020 pentru la anul, se vor extinde datele pentru jocurile de baraj, deci nu vor mai fi 13 si 20 iunie. Noi mai avem de jucat, la liga a IV-a, 13 etape (3 din sezonul regulat 10 din play-off), deci cu douã intermediare, ne-am încadra pânã la finalul lunii iunie. În mai si iunie sunt în total 9 week-end-uri, ziua se mãreste, putem juca si de la orele 18:00.
Reporter: Deci, care ar fi scenariul favorabil?
Cr. Petrean: Ideal ar fi sã începem imediat dupã Paste, miercuri 22 aprilie si atunci am mai câstiga o datã, avem o primã intermediarã. Ne mai trebuie o intermediarã în luna mai si mai la începutul lui iunie si atunci s-ar rezolva problema intermediarelor. Evident, asta în cazul în care se amânã jocurile de baraj, de dorit spre începutul lunii iulie. Iesim din finalul de sezon, dar asta e… Ãsta ar fi scenariul pozitiv. Vom face în perioada urmãtoare grupuri consultative, sã vedem exact cum vom proceda la nivel national. Noi suntem oarecum favorizati, cu 13 etape în total dar sunt judete care mai au 17-18 etape, acolo vor fi probleme. Deci, dacã FRF dã derogãrile respective, ca scenariu optim, ne vom întinde cu baraje cu tot pânã în luna iulie.
Ce fac echipele?
Jiul Petrosani – ”Vacantã totalã”
Damian Militaru: ”Suntem într-o vacantã totalã. E greu fãrã fotbal, nu putem face antrenamente, dar nu avem ce face, ne supunem legilor. Tinem legãtura pe un grup cu jucãtorii, sperãm cã dupã 16 aprilie sã putem relua activitatea”.
CSM Vulcan: ”Sã stim dinainte”
Dan Voicu: ”E o situatie grea, într-adevãr. Jucãtorii si-ar dori antrenamente, dar le-am explicat cã nu se poate. Dacã va reîncepe campionatul, indiferent când ar fi normal sã stim înainte cu cel putin douã sãptãmâni, sã avem ceva antrenamente la activ, altfel vom avea accidentati la fiecare etapã”.
Inter Petrila: ”E greu fãrã activitate”
Adi Câmpean: ”Suntem în … concediu, fãrã sã ne dorim! Jucãtorii si-ar dori activitate, prin antrenamente, dar stim cã nu se poate. Incertitudinea asta legatã de începerea campionatului ne streseazã. Sperãm sã se lãmureascã cât mai repede”.
Minerul Uricani: ”Nu are nimeni acces la stadion”
Vasile Scurtu: ”E o situatie urâtã. Am luat decizia cã nu are nimeni acces la stadion, sã evitãm orice problemã. Dupã pãrerea mea, este un campionat compromis”.
Retezatul Hateg: ”Le-am fãcut program pe Whatt-Sup”
Flaviu Itul: ”Eu le-am fãcut un program on line, pe whattsup, fiecare însã se antreneazã pe cont propriu, pe acasã, prin curte. Asta e, ne adaptãm situatiei…
A consemnat GENU TUTU