Conducerea Spitalului Judetean de Urgentã din Deva anuntã cã a dispus mãsurile necesare  pentru a monta, în regim de urgentã, un al doilea cort pentru triajul pacientilor care apeleazã la serviciile medicale oferite de Ambulatoriul de specialitate din cadrul unitãtii. De asemenea, va fi suplimentat si personalul medical.
Decizia a fost luatã urmare a aglomerãrii creatã în aceastã dimineatã, pentru a evita rãspândirea infectiilor cu SARS-CoV-2. În acelasi timp, medicii fac un apel cãtre persoanele cu risc sã nu se prezinte la spital DECÂT ÎN CONDITII DE URGENTÃ!
„Facem un nou apel la calm, la rãbdare si rugãm insistent populatia sã nu mai vinã la spital decât în conditii de urgentã”, a transmis în aceastã dimineatã dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.
Dacã problemele de sãnãtate nu sunt urgente, pacientii sunt rugati sã contacteze medicul de familie pentru indicatii si tratament. Pacientii care se prezintã la triajul de la Ambulatoriu  sunt rugati sã poarte mãsti, sã pãstreze o distantã de minimum 1,5 metri fatã de celelalte persoane, sã limiteze propagarea secretiilor prin strãnut si sã nu aibã contact direct (fatã în fatã) cu alte persoane.
„Persoanele cu risc, persoanele vârstnice, sunt cele mai expuse în aceastã perioadã. Înainte de a-si pune viata în pericol, sã se gândeascã la copii, la nepoti, sã dea dovadã de întelepciune si sã se protejeze, pentru cã bunicii sunt vulnerabili în fata acestui virus, acesta este adevãrul. Sã se gândeascã bine înainte de a face imprudenta de a se expune!”, a mai spus dr. Claudiu Antal. Facem precizarea cã accesul tuturor pacientilor în sectiile SJU Deva se face numai dupã triajul epidemiologic pentru siguranta acestora, a personalului medical si pentru împiedicarea rãspândirii virusului SARS-CoV-2.
Biroul de presã