Postasii care merg în teren sunt echipati corespunzãtor si au mãnusi, mãscute si chiar ochelari de protectie, iar la sediile oficiilor postale nu intrã decât un numãr redus de clienti. Mãsuri drastice sunt aplicate si pentru anumite colete ce vin din locatii cu probleme.
În sediile postei programul a fost diminuat si nu intrã mai multi de doi clienti la ghiseu. Cozile se fac simtite afarã, pentru cã fiecare om care are nevoie de serviciul Postei, stã la rând, pãstrând distanta.
De altfel, potrivit ultimelor reglementãri si, pentru cã cei mai expusi sunt postasii, acestia au fost dotati cu tot ceea ce au nevoie.
Începând cu data de 17 martie, pânã în data de 1 aprilie 2020, programul de lucru al tuturor  oficiilor postale va fi în intervalul orar 10.00 – 18.00. Totodatã, începând cu sâmbãtã, 21 martie, activitatea tuturor oficiilor postale se va suspenda în perioada  weekend-ului, pânã în data de 1 aprilie, cu posibilitate de prelungire, în functie de situatie.
Pentru a scurta timpul de asteptare la ghiseele postale, compania recomandã tuturor clientilor accesarea serviciului on-line, disponibil pe website-ul Postei Române, care le va permite completarea rapidã a formularelor necesare, prin mijloace electronice.
Tot în sensul prevenirii rãspândirii COVID-19, clientii vor fi rugati sã foloseascã instrumente de scris proprii pentru semnarea documentelor.
Pe lângã mãsti si mãnusi, factorii postali care distribuie trimiterile si prestatiile sociale beneficiarilor aflati în izolare la domiciliu vor fi dotati si cu ochelari de protectie, masina cu care se face distribuire fiind dotatã totodatã si cu un dezinfectant de mâini pe bazã de alcool. Factorii postali vor încerca sã contacteze telefonic (în mãsura în care existã un numãr de contact) beneficiarii cãrora urmeazã sã le fie distribuite prestatiile sociale, informându-i despre ora aproximativã la care distribuirea va avea loc.
Diana Mitrache