Familia tinerei de 26 ani, cea care a fost confirmata cu coronavirus,  iar ulterior vindecata,  cere ajutor. Fata a ajuns acasa duminica dimineata la ora 3,00, iar de atunci se afla in stare foarte grava. Rudele ei spun ca se tem ca viata ii este pusa in pericol si ca acum nimeni nu vrea sa o mai duca la spital. Fata acuza grave dureri la coloana vertebrala, acesata fiind si motivul initial pentru care a cerut ajutor la urgenta spitalului din Petrosanu. „Am sunat la 112, dar ni s-a spus ca in cazul ei trebuie sa sunam inapoi la spitalul din Timosoara si nu au vrut sa o preia. Va rog sa ne credeti ca este foarte grav. Are dureri cumplite de spate si nu stim ce sa mai facem, Nici nu putem sa o ducem noi cu masina, ca probabil iar incalcam vreo interdictie. Nu stim ce sa ne mai facem si ei ii este foarte, foarte rau”, a spus unul dintre membrii familiei fetei din Aninaosa.
Disperati, oameni au incercat sa ia legatura cu spitalul din Timisoara, insa, nici acolo nu au avut sanse prea mari.
Unul dintre consilierii prefectului judetului Hunedoara Vasilica Poteca, izolat la sediul institutiei din Deva, a spus ca va lua legatura cu familia pacientei si ca va rezolva in scurt timp situatia acesteia.
Fata de 26 de ani a ajuns si in 5 martie la urgenta spitalului de la Petrosani, iar apoi a fost internata la sectia de neurologie, care s-a si inchis din acest motiv. Toate cazurile confirmate in Valea Jiului au legatura cu acest caz, pentru ca fata nu ar fi respectat interdictia de a parasi domiciliul.
Diana Mitrache