Mai sunt 13 pacienti pe sectia ne neurologie a Spitalului de Urgentã de la Petrosani si sectia este închisã. Întreg personalul se aflã în izolare la domiciliu si orice urgentã se redirectioneazã spre cel mai apropiat  spital de Petrosani.
Toate acestea s-au întâmplat dupã ce tânãra de 26 de ani depistatã pozitiv cu COVID-19 a fost internatã acolo. DSP a luat mãsura închiderii sectiei de neurologie, iar toti angajatii au fost testati si asteaptã  rezultatele. Este o situatie facã precedent pe care managerul Alin Vasilescu o gestioneazã asa cum i s-a dictat. Totul din vina unei tinere de 26 de ani care a venit prin urgentã si nu a spus nimãnui cã tocmai sosise din Italia. Managerul a aflat de la jandarmi  ulterior si acum nu mai are niciun medic sau asistent pe sectia respectivã.
„Din pãcate, marea majoritate a acestora sunt persoane care lucreazã la sectia neurologie si, drept urmare, pentru un interval de timp, probabil douã sãptãmâni, sectia neurologie va trebui închisã. Problemele care au apãrut sunt legate de pacientii de pe sectie, care nu au nicio vinã cã nu îsi mai pot continua tratamentul, ca atare, trebuie sã  gãsim solutii ca ei sã fie îngrijiti pânã la rezolvarea problemelor neurologice, ca apoi sã poatã fi externati”, a spus dr Alin Vasilescu, manager SUP.
La aceastã datã, dupã plecarea tinerei confirmatã pozitiv cu COVID -19, pe sectie mai sunt 13 pacienti, toti fiind acum îngrijiti de personalul medical din  spital, altul decât cel de  specialitate. Toate urgentele, însã, nu vor mai intra în aceastã sectie.
„Din pãcate, nu mai avem medici neurologi în spital, ca atare, tot ce înseamnã urgente  neurologice, respectiv  activitatea din policlinicã va trebui desfãsuratã în alt  spital, unde existã sectie de neurologie”, a mai  mentionat managerul Spitalului de Urgentã din Petrosani.  DSP  a trimis acasã în izolare 22 de oameni de pe sectia de neurologie, care, toti, la un moment dat, au putut sã intre în contact cu aceastã femeie. În plus, toti au fost testati si asteaptã rezultatele analizelor, pentru cã fiecare are acasã alti contacti directi.
Diana Mitrache