Si la Petrosani si la Vulcan accesul în spital este restrictionat, iar holurile sunt deja pustii. Medicii le recomandã celor care se simt rãu sã evite pe cât posibil iesirea din casã, iar acolo sunt suspiciuni rezonabile, sã apeleze 112. Sunt si câteva linii telefonice ce ar putea fi apelate, în cazul în care aveti nevoie de informatii.
Locuitorii judetului Hunedoara au la dispozitie trei numere de telefon la care se pot informa. Potrivit celor de la ISU, pentru informatii, sesizãri sau întrebãri legate de coronavirus, au fost puse la dispozitie numerele de telefon ale Directiei de Sãnãtate Publicã: 0254225242, sau 0768193639, sau telverde 0.800.800.358.
Între timp, accesul în unitãtile medicale este restrictionat. Primul spital în care s-a luat decizia a fost cel de la Petrosani.  „Este o mãsurã pe care am luat-o încã din luna februarie, la finalul acesteia, când am decis restrângerea accesului si limitarea intrãrii apartinãtorilor. Pe moment, partea de îngrijiri medicale, pacientii, au acces în functie de nevoile lor, dar vizitatorii au interzisã intrarea în spital. Asta, tocmai pentru a limita fluxul de infectii înspre si dinspre spital”, a precizat dr Alin Vasilescu.  Nu mai putin de 49 de cazuri de infectii cu COVID -19 au fost raportate în România, pânã joi la prânz, iar în Hunedoara sunt 4 cazuri si 171 de persoane sunt în autoizolare. Cel mai grav este faptul cã tânãra depistatã pozitiv la Petrosani a fost liberã sã circule, din data de 1 pânã în 5 martie, când s-a internat la Petrosani. Si aici a stat pe neurologie cel putin o zi, dupã care, medicii au decis sã o izoleze. Asta, desi rezultatele oficiale au ajuns la spital abia miercuri, 11 martie.
Diana Mitrache