Conducerea Universitãtii din Petrosani a decis sã fie suspendate cursurile studentilor. Mãsura este valabilã în perioada 12 – 22 martie, cu posibilitatea de a prelungi perioada, în functie de cursul evenimentelor. Cum vor fi recuperate cursurile ne spune rectorul universitãtii Sorin Radu.
Cursurile Universitãtii au fost suspendate si studentii din campus au fost informati miercuri cu privire la toate problemele ce ar putea sã aparã. O parte dintre cei aflati în campus au împãrtit pliante si le-au explicat tuturor ce trebuie sã facã în aceste situatii. „Împãrtim aceste  pliante ce cuprind elemente de comportament cu privire la combaterea infectãrii cu Covid 19. Vrem sã fie lumea informatã si sã stie cum sã procedeze în acest caz. Sã poarte mãsti, dacã tusesc si sã aibã grijã, dacã trebuie chiar sã se izoleze”, ne-a spus un student, care, miercuri dimineatã, împãrtea pliante în  campus.
„Initial, trebuie sã ne spãlãm pe mâini cât mai des, sã nu ne atingem cu mâinile pe fatã si la nas si, în caz cã  vedem o persoanã bolnavã, sã evitãm contactul cu ea”, a spus un altul. „Sincer, si eu am primit de dimineatã acest pliant si am aflat lucruri pe care chiar nu le stiam. E bine sã stie lumea cã produsele ce vin din China, spre exemplu, nu sunt periculoase. Si vom duce  în cãmin, din camerã în camerã, astfel de  pliante, ca sã fie lumea informatã”, a conchis o altã studentã din grupul celor ce fãceau informarea.  Rectorul Universitãtii din Petrosani ne explicã si cum vor fi predate  cursurile, atât cât se va putea face acest lucru. „Ne înscriem într-o  tematicã agreatã de marea majoritate a universitãtilor din România,  si anume, aceea de a le transmite studentilor cursurile în format electronic. Fie cã  le transmit pe mail, fie cã le pot descãrca de pe platformele  e-learning ale Universitãtii. Aici intrã si seminariile, urmând ca doar  eventualele lucrãri de laborator sã le recuperãm”, a precizat prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.  Situatia va fi valabilã, initial, pânã în 22 martie. Dupã aceastã datã, în functie de modul cum evolueazã  situatia în tarã, profesorii de aici vor comunica o eventualã prelungire a termenului pe care cursurile sunt suspendate.
Diana Mitrache