Fostul inginer sef de la Mina Livezeni este, de marti dimineatã, noul director al minei LIVEZENI. Numele inginerului a fost vehiculat cu mai multe luni înainte, însã, pânã acum,  când se apropie termenul la care fostul director, Gheorghe Buda se va pensiona, acesta a ocupat doar functia de inginer sef.
Ultima modificare a organigramei de la Complexul Energetic Hunedoara îl pune la  conducerea Minei Livezeni pe Eusebiu Durbacã, care este si consilier local la Petrosani, pe listele PNL. Acesta a fãcut rocada cu fostul director Gheorghe Buda, care acum a devenit inginer sef productie.
Recent, Eusebiu Durbacã a remis presei un comunicat în a prezentat situatia minei Livezeni, una dintre cele mai importante unitãti miniere viabile din Valea Jiului.
În luna februarie, Eusebiu Durbacã fãcea public faptul cã „productia de cãrbune de la EM Livezeni rezulta din exploatarea unui abataj frontal mecanizat în panoul 3, stratul 13, blocul IX si din efectuarea lucrãrilor de pregãtire de pe stratul 3, lucrãri necesare pentru punerea în functie a unei noi capacitãtii de productie.Cantitatea de huilã extrasã la EM Livezeni era de 14.703 tone în decembrie, pentru ca în luna ianuarie sã se ajungã la  o productie de 18.603 tone”.
La EM Livezeni se fac eforturi  pentru pregãtirea unei noi capacitãti de productie, respectiv a unui nou abataj frontal mecanizat în panoul 4N, stratul 3, blocul VI, a cãrui rezervã va fi extrasã în urmãtoarele 18 luni.
Diana Mitrache