Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat bugetul ApaServ Valea Jiului. Veniturile estimate pentru anul în curs sunt prognozate la suma de 29456 mii lei, în timp ce cheltuielile sunt de 28245 mii lei.
Potrivit oficialilor ApaServ Valea Jiului ”bugetul de venituri si cheltuieli a fost elaborat într-un format echilibrat (…), avându-se în vedere urmãtoarele: obligatiile operatorilor economici privind implementarea proietelor de finantare nerambursabilã pentru dezvoltarea infrastructurii de apã si apã uzatã (…)”, dar si alte prevederi precum Legea bugetului de stat pe anul 2020 si nu numai.
Veniturile totale prognozate a fi obtinute în anul 2020 sunt în valoare de 29.456 mii lei.
”Veniturile din activitatea de bazã în valoare de 25.306 mii lei, sunt fundamentate pe de o parte în baza productiei de apã potabilã si a serviciului de canalizare prognozate pentru anul 2020 respectiv 3.260 mii mc apã potabilã, 3.444 mii mc apã uzatã si meteoricã. Iar pe de altã parte aplicarea începând cu luna august 2020 a Planului anual de evolutie a tarifelor aprobat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã (…)”, mai aratã cei de la ApaServ Valea Jiului.
Cosmin BACIU