In debutul campaniei electorale, vineri si sambata, la Petrosani, Aninoasa si Petrila, au avut loc marsuri – o adevarata desfasurare de forte – pentru promovarea candidatilor USL: Ioan Rus – deputat si Cosmin Nicula – senator.

Debutul campaniei electorale pentru alegerile generale,  din 9 decembrie 2012, a fost facut de USL Petrosani, Petrila si Aninoasa, cu marsuri impresionante ce au avut loc in cele trei localitati, cu scopul de a-si face cunoscuti si de a-si promova candidatii: Ioan Rus, pentru Camera Deputatilor si Cosmin Nicula, pentru Senat.

La marsul de la Petrosani, care a avut loc, vineri in prima zi de campanie, au participat peste 400 de persoane, 20 de biciclisti si 55 de masini, la care s-au alaturat si locuitori ai municipiului, in semn de sustinere a USL si a candidatilor sai. Coloana s-a intins pe o distanta de un kilometru, iar participantii, in special tinerii, au scandat

dorintele USL in care, au declarat acestia, ei se regasesc:

Petrosane nu uita, USL-i salvarea ta!

N-avem bani, va vrem pe voi / Fara griji, fara nevoi!

Nu te lasa cumparat / Ca vei fi iar in rahat!

Vrem o tara ca afara / Fara griji si fara boala! etc.

In fata Primariei Petrosani, politistii au oprit si au coborat din masini, convinsi fiind ca participantii la mars se vor opri si ei pentru a scanda impotriva PDL, respectiv a fostei guvernari care a saracit romanii, partid din care face parte primarul municipiului. Dar acest lucru nu s-a intamplat, USL-istii declarand ca si-au propus sa repare raul facut, fara sa injure si fara a se plange.

Aninoasa nu uita! / Oamenii-s valoarea ta!

Sambata, la Aninoasa, marsul a avut un traseu lung, pana sus ”pe vale”, zona care a fost mai rar calcata de politicieni, o zona saraca, cu multe tristeti si drame, pe un drum care nu a mai fost asfaltat de peste 50 de ani.

Multi dintre participantii la mars, veniti din Petrila si Petrosani stiau ca Aninoasa se termina la Primarie. Nici un participat, din cei peste 200 de persoane si 20 de masini, nu a abandonat ”cursa”, fiind profund impresionati de oamenii care le ieseau in cale si care se alaturau coloanei pentru a-si povesti necazurile. Ioan Rus, cadidatul la functia de deputat a tinut sa ”inspecteze” toate ungherele acestui cartier si a stat indelung de vorba cu oamenii. O parte dintre aninosenii de aici au preluat un slogan scandat de tinerii USL, care se referea la oameni, cei care ar trebui sa devina prioritate pentru viitorii politicieni: Aninoasa nu uita! / Oamenii-s valoarea ta!

Pentru prima data, partidele Petrilei s-au unit

In aceeasi zi, un alt mars electoral al USL a avut loc la Petrila, mars la care au participat reprezentanti din toate partidele din localitate, Petrila fiind cunoscuta ca un loc al dezbinarii lor. De data aceasta au marsaluit pe strazile orasului membri si simpatizanti ai PSD, PNL, PC, UNPR, lucru nemaivazut pana acum, dupa cum au declarat chiar reprezentantii lor. La mars au participat peste 300 de persoane, biciclisti cu lampase de miner si 30 de autoturisme. Si cum inserarea se lasa devreme in aceasta perioada a anului, un grup de cetateni, care aplaudau actiunea, au dat participantilor la mars

material pirotehnic sub forma de faclii.

De la balcoanele si geamurile blocurilor de locuinte petrilenii aplaudau ”desfasurarea de forte”, multumiti de faptul ca partidele din localitatea lor s-au unit, in sfarsit, pentru un scop comun: schimbarea sistemului care le-a taiat salariile, a marit birurile, care i-a saracit profund si le-a alungat copiii din tara.

Cele trei marsuri din estul Vaii Jiului, au fost – in opinia cetatenilor care asteapta o imbunatatire a calitatii vietii lor dupa aceste alegeri – intarirea sperantei lor ca este posibil ca aceasta imbunatatire sa se produca.

Ileana Firtulescu, Birou comunicare USL Petrosani