Cosmin Rãdescu, managerul Teatrului Dramatic I.D Sîrbu de la Petrosani, s-a înscris în PNL. Decizia a fost anuntatã la sediul PNL Petrosani, acolo unde i s-a arãtat sprijinul politic al omului de culturã, alãturi de doi dintre cei mai importanti politicieni de dreapta de la noi: Tiberiu Iacob Ridzi si Adrian David.
Miscarea vine sã confirme, dacã mai era cazul, cã motivele scandalurilor de la Teatrul I.D Sîrbu sunt doar legate de politicã. Este timpul sã facã o miscare politicã, a spus Cosmin Rãdescu, noul membru al PNL Petrosani, dar si al PNL Hunedoara, asa cum s-a autointitulat, gãsind maturitatea politicã necesarã. Si s-a înscris în politicã, atrãgând dupã el o întreagã institutie de culturã, târâtã oricum de o bunã bucatã de timp, de acelasi Cosmin Rãdescu, în procese si scandaluri, cu Conducerea PSD a Consiliului Judetean Hunedoara. Dar, la înregimentarea politicã, Rãdescu nu a scãpat ocazia sã mai loveascã o datã în PSD, partid care nu l-a lãsat sã facã treabã.
„Am plecat cu un complex de inferioritate, în sensul în care acest teatru era cunoscut doar în judetul Hunedoara, cu mici iesiri în spatiul teatral românesc. Vreau sã vorbesc si despre mâhnirea de a nu fi gãsit în actuala conducere a CJH un partener de încredere si unul care sã fie convins cã, prin teatrul, cel care este o oglindã a societãtii si, probabil cã unii nu s-au regãsit în reflexiile oglinzii, a arãtat cã aceastã legãturã, ce ar fi putut fi una chiar strategicã la nivelul judetului, a esuat lamentabil”, a spus Cosmin Rãdescu, noul membru al PNL Petrosani.
Managerul venit de la Craiova, însã, uitã, ori poate nu stie, cã Teatrul din Petrosani a fost în China, cu o piesã a lui Valeriu Butulescu, a plecat în Grecia, cu aceeasi piesã, ori chiar în Italia sau Austria, nu doar prin apropierea Petrosaniului.
Aici au venit si regizori ca Hauswater, ori Victor Ioan Frunzã, chiar în anul în care UNITER îl numea Regizorul anului, însã, despre aceste performante, tot ale actorilor de aici, Cosmin Rãdescu nu a suflat un cuvânt. A mentionat, însã, cã a ales PNL, un partid care acum îl ajutã.  „Pe lângã faptul cã mã alãtur echipei PNL Petrosani, mã alãtur echipei PNL Hunedoara, în sensul în care considerãm cã existã suficientã resursã si umanã si materialã pentru a dezvolta acest oras si acest judet (…) Cosmin Rãdescu nu are nimic de pierdut. (…) În ceea ce priveste decredibilizarea mea, nu cred cã acest lucru este posibil, deoarece strategia culturalã pe care am pornit-o la nivelul teatrului o vrea a se fi dezvoltând si în interiorul judetului. Este prima mea apartenentã politicã, nu am fost înregimentat politic”, a mai spus Rãdescu.
Presedintele PNL Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a profitat de disensiunile pe care Rãdescu le-a avut cu principalul sãu contracandidat Costel Avram, iar acum l-a luat în echipa sa. „Faptul cã acum CJH face aceste presiuni politice, administrative, doar pentru cã nu sunt de acord cu persoana lui Cosmin Rãdescu si nu sunt de acord cu performantele lui, noi nu putem sã stãm deoparte si sã îi lãsãm sã îsi facã ambitiile personale. Am fost dezamãgit si a fost un gest regretabil al consilierilor PSD  din Valea Jiului, consilieri judeteni care au votat împotriva culturii de la noi si a teatrului din Petrosani”, a spus si Tiberiu Iacob Ridzi, presedintele PNL Petrosani.
Scandalul în jurul teatrului a fost creat de o bunã bucatã de timp, dar acum luptele politice pentru fotoliile de primar si presedinte a Consiliului Judetean Hunedoara, se dau si pe scena teatrului. Asta, în timp ce în forul de decizie judetean, banii sunt asigurati si promisi.
Diana Mitrache