Sarbatori de iarna in casa noua. 45 de tineri din municipiul Lupeni s-au mutat de vineri in casa noua. Ei au fost chemati in sala de consiliu a primariei pentru a le fi inmanate cheile si contractele. Evenimentul a avut loc in prezenta mai multor oficialitati.

”Este un moment deosebit pentru comunitatea municipiului Lupeni pentru primaria municipiului Lupeni, dar mai ales pentru dumneavoastra care veti putea ca sarbatorile de iarna sa va mutati in casa noua. E primul bloc din municipiul Lupeni de tip ANL. Mai este nca un bloc in faza de finalizare. E un bloc cu 46 de unitati locative finalizat in proportie de 89%”, a declarat Gabriel Lungu, city managerul municipiului Lupeni.

La eveniment a fost prezent si directorul adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte, Liviu Marchis, care le promite tinerilor din municipiul Lupeni ca aici vor mai fi construite inca doua imobile de tip ANL.

”Nu numai ca vom termina si cele 47 de unitati locative care sunt finalizate in proportie de 80-90%, vom mai incepe inca doua proiecte pentru municipiul Lupeni pentru a da o sansa tinerilor sa locuiasca si sa aiba o locuinta inca de la o varsta frageda”, a declarat directorul adjunct al ANL, Liviu Marchis.

Si prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu s-a aflat printre invitati. El a tinut sa ii felicite atat pe cei din administratia locala pentru realizarea acestei investititii cat si pe tinerii care au o locuinta.

”Azi asist la inaungurarea unei investitii majore pe care ANL a facut-o pentru Lupeni. E cea mai mare investitie facuta in Lupeni de la Revolutie incoace”, a precizat Sorin Vasilescu, prefectul judetului Hunedoara.

Deputatul PSD din Colegiul de Vest Valea Jiului, Cristian Resmerita, este unul dintre persoanele care cunoaste inceputurile proiectului, mai mult decat atat el a contribuit si la impementarea lui.

”Primul proiect pe care l-am gandit eu cu cei de aici, de la administratia publica locala a fost sa rezolvam scheletul din Barbateni. Am avut ambitia de a rezolva acel scheltet si de a-l transforma intr-un bloc ANL. Iata ca ne-a ajutat Dumnezeu, ne-a ajutat colaborarea foarte buna pe care am avut-o cu ANL si functionarii de la primarie pe care cred ca i-am chemat de vreo 50 de ori numai ii sunam seara si le spuneam ca trebuie sa fie la Bucuresti cu anumite acte, cu anumite proiecte pe care dansii trebuiau sa le depuna ca totul sa fie in regula. Apoi cei de la ANL au facut ca in anul 2010 sa avem finantarea pentru o parte a lucrarii. Cei care lucreaza au fost foarte devotati si au facut in asa fel ca totul sa fie in regula. Pentru mine momentul acesta reprezinta o satisfactie cea mai mare satisfactie pe care am simtit-o eu in activitatea mea”, a declarat Cristian Resmerita, deputat PSD Colegiul de vest Valea Jiului.

De precizat este faptul ca noilor chiriasi li se vor rezilia contractele daca nu vor plati chiria timp de 3 luni consecutiv. In aceeasi situatie vor fi incadrati si cei care nu isi vor plati cheltuielile de intretinere doua luni consecutiv.

Raul IRINOVICI