Nu mai putin de 6 oameni s-au prezentat la Spitalul din Vulcan, ca sã li se recolteze probe, dupã ce au venit din Italia, iar acestia sunt acum sub observatie.
Medicii de la Vulcan, acolo unde la spital existã si sectia de infectioase au prezentat stocurile de materiale necesare pentru protectie, iar accesul în unitatea medicalã este restrictionat.
„Numãrul total de persoane care s-au prezentat pânã acum a fost de 6 persoane. Noi am amenajat, în spatiul sectiei de boli infectioase, cu circuit separat, un salon de izolare, pentru persoanele care se vor adresa unitãtii noastre pe aceastã problemã”, a explicat, în cadrul unei conferinte de presã, dr. Cãtãlin Popa, manager Spitalul din Vulcan, care a precizat si cã are mãsti de protectie, halate de unicã folosintã si botosei, inclusiv pentru vizitatori, iar în cazul pacientilor ce suscitã suspiciuni, medicii ne asigurã cã situatia este si mai bine organizatã.
În plus, de la Spitalul din Vulcan primim asigurãri cã unitatea are toate cele necesare si situatia este sub control, iar accesul este acum restrictionat pe sectiile cu risc. „Am restrictionat accesul vizitatorilor în cadrul spitalului, pe compartimentul RMFB si Medicinã Internã. Astfel programul de vizitã este zilnic în intervalul orar 15,00 – 17,00, iar pentru un pacient se acceptã maxim un vizitator, cu durata vizitei de 15 minute. Am interzis accesul vizitatorilor  pe sectia Boli infectioase, Pediatrie si sectia  Obstetricã ginecologie”, mai spune dr Popa.
Medicii afirmã cã, cel mai bine ar fi ca pacientii cu suspiciune sã sune chiar la 112, ca sã nu mai fie nevoiti sã iasã în comunitate. Si, mai mult, le cer oamenilor sã opreascã rãspândirea unor informatii neverosimile.  „As vrea sã rog populatia sã nu mai dezinformeze oamenii. Sã nu se mai spunã cã nu avem echipamente la spital.  Sã nu mai creãm isteria panicã, deoarece nu este cazul”, a spus si dr Ingrid Darcy, medic specialist boli infectioase, care a si arãtat fotografii în care a exemplificat modul în care s-a intervenit în fiecare dintre cazurile cu suspiciune. Nu sunt probleme în zona Vãii Jiului, iar medicii au fãcut apel cãtre populatie sã se comporte în limitele normalului. Fiecare unitate administrativ-teritorialã a elaborat chiar un plan de mãsuri si în spitale a fost restrictionat accesul. Unitatea de la Vulcan este singura care are si sectie de infectioase si acolo a fost amenajat un spatiu special pentru situatii de crizã.
Diana Mitrache