Un cântãret de manele din Petrosani a fost arestat în lipsã pentru punere în circulatie de euro falsi.  Mandatul a fost emis de Judecãtoria Târgu Jiu iar bãrbatul se aflã într-un turneu în Germania si Austria.
Manelistul a fost arestat în lipsã dupã ce ar fi transmis, prin telefon, cã se aflã într-un turneu în Germania si Austria si se va prezenta la instantã pentru a fi audiat, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, magistratul a emis mandatul de arestare.
„Admite propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Târgu-Jiu. (…) Dispune arestarea preventivã a inculpatului zis Dan Pitic, cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de punere în circulatie de valori falsificate, pe o perioadã de 30 de zile, (…)”, a decis instanta. Individul este cercetat într-un dosar în care alti trei bãrbati din Alba si Timis au fost arestati, dupã ce ar fi fost prinsi, sãptãmâna trecutã, cu peste 90.000 de euro falsi. „S-a fãcut o propunere de arestare în lipsã a unui inculpat, în legãturã cu aceleasi aspecte, respectiv punere în circulatie de valori falsificate, întrucât rezultã din probe suspiciunea rezonabilã cã si acest inculpat a sãvârsit aceastã infractiune.
S-a emis mandat de arestare în lipsã, el nu s-a prezentat, nu a fost audiat în aceastã cauzã. Va fi prezentat în fata unui judecãtor sã confirme mandatul. A fost citat cu mandat de aducere la domiciliul mamei sale, din municipiul Petrosani, nu a fost gãsit. Au fost efectuate mai multe verificãri”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Târgu-Jiu. Anchetatorii spun cã între manelistul din Petrosani si ceilalti inculpati au existat întelegeri cu privire la bancnotele euro false plasate pe piatã.
Maximilian Gânju