Miercuri, 26 februarie 2020, Consiliul Judetean Hunedoara a adoptat hotãrârile privind aprobarea bugetului propriu al judetului Hunedoara, a bugetelor de venituri si cheltuieli ale institutiilor publice din subordinea si/sau finantarea administratiei judetene si a bugetelor spitalelor publice de interes judetean.
Bugetul propriu al judetului Hunedoara a fost stabilit în sumã de 273.148,07 mii lei la partea de venituri si în sumã de 309.377,82 mii lei la partea de cheltuieli, cu un deficit în sumã de 36.229,75 mii lei, acoperit din excedentul anului precedent.
Tot prin hotãrârea adoptatã a fost aprobate: programul de investitii pe anul 2020, bugetul creditelor interne pe anul 2020, numãrul de personal permanent si temporar, precum si fondul de salarii.
De asemenea, au fost aprobate bugetele de venituri si cheltuieli ale Directiei Publice Comunitare de Evidentã a Persoanelor Hunedoara, Bibliotecii Judetene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Hunedoara – Deva, Teatrului de Artã din Deva, Teatrului Dramatic „I. D. Sârbu”, Centrului de Culturã si Artã al Judetului Hunedoara, Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice Hunedoara, Unitãtii de Asistentã Medico-Socialã Baia de Cris, Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului Hunedoara, Agentiei de Dezvoltare Economico-Socialã a judetului Hunedoara, Serviciului Public Judetean Salvamont, precum si alocãrile cãtre Centrul de Pedagogie Curativã Simeria, Centrul pentru Educatie Incluzivã „Rudolf Steiner” Hunedoara, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Liceul Tehnologic „Ovid Densusianu” Cãlan, Scoala Generalã „I. G. Duca” Petrosani, Liceul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petrosani si Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã Hunedoara.
Tot prin hotãrâre au fost aprobate si bugetele spitalelor publice de interes judetean. Anexele la hotãrârile adoptate pot fi consultate pe site-ul cjhunedoara.ro.