Alerta epidemiologicã de coronavirsul limiteazã activitãtile din cadrul programului”Scoala altfel”. Ministerul Educatiei recomandã, într-o adresã transmisã inspectoratelor scolare, sã fie anulate sau suspendate deplasãrile în strãinãtate, excursiile si simpozioanele.
Ministerul Educatiei a trimis cãtre Inspectoratele Scolare Judetene o adresã prin care a recomandat ca activitãtile planificate în cadrul Sãptãmânii „Scoala altfel” sã se desfãsoare în incinta scolilor, pentru a evita “riscul aparitiei unor cazuri de îmbolnãviri.” Institutia le-a cerut scolilor si sã suspende sau anuleze toate activitãtile “care implicã deplasãri în strãinãtate”.
Având în vedere evolutia situatiei epidemiologice determinate de cresterea numãrului cazurilor de îmbolnãvire prin infectii respiratorii acute si gripã în unitãtile de învãtãmânt, precum si atentionãrile Ministerului Sãnãtãtii si ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectãrii cu diverse virusuri, Ministerul Educatiei si Cercetãrii a trimis o adresã cãtre Inspectoratele Scolare Judetene/ Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti prin care a solicitat sã se transmitã unitãtilor de învãtãmânt mai multe mãsuri si anume: limitarea/suspendarea/anularea tuturor activitãtilor care implicã deplasãri în strãinãtate. În conditiile unor eventuale aprobãri emise pentru deplasãri în strãinãtate, inspectoratul scolar are obligatia de a informa Directia judeteanã de sãnãtate publicã, anterior revenirii în tarã, cu privire la destinatie, durata deplasãrii si numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasãri în strãinãtate vor prezenta, la revenirea în unitãtile de învãtãmânt, certificat medical/adeverintã medicalã care sã ateste cã sunt clinic sãnãtoase; Limitarea la maximum/suspendarea organizãrii oricãror manifestãri colective scolare sau extrascolare (simpozioane, conferinte, excursii, vizite de studiu la nivel local sau national).
Ministerul Educatiei si Cercetãrii recomandã ca activitãtile planificate în cadrul Sãptãmânii „Scoala altfel” sã se desfãsoare în sediul/incinta unitãtilor de învãtãmânt, evitând în acest mod riscul aparitiei unor cazuri de îmbolnãviri.”
Cosmin BACIU