Doi soti care s-au întors duminicã din Italia s-au prezentat la unitatea de primiri urgente a Spitalului din Vulcan, iar informatia a fost catalogatã imediat drept una de panicã.
Asta, pentru cã oamenii au cerut sã fie testati pentru a fi în sigurantã. Epidemia de Coronavirus a încins retelele de socializare, iar cei doi soti care au venit din Italia, au vrut sã se asigure cã nu au probleme de sãnãtate.
Potrivit directorului Cãtãlin Popa, medic la spitalul din Vulcan, ambii soti au fost testati si nu sunt nici mãcar suspecti de gripã obisnuitã. Medicul spune cã cei doi considerati initial suspecti au venit dintr-o provincie, alta decât cele 11 localitãti care sunt acum în carantinã în italia, în cele douã provincii, dar, pentru a fi totul în regulã, au fost supusi unor teste rapide. Rezultatele imediate au fost negative.
„Cei doi, sot si sotie, s-au prezentat la noi, dupã ce au venit, duminicã dupã-amiazã din Italia. Au fost supusi unor teste rapide si rezultatele au iesit negative, chiar si pentru gripa obisnuitã. Vom monitoriza cazul, dar nu existã niciun motiv de îngrijorare”, a spus dr Cãtãlin Popa, managerul Spitalului din Vulcan.
Un alt pacient a fost suspectat si la Deva, acum câteva zile în urmã. O femeie a fost atunci trimisã la Timisoara, iar testele au infirmat diagnosticul. Toate privirile sunt acum atintite pe autocarele care vin din Italia, dupã ce acolo a izbucnit o epidemie de coronavirus.
Diana Mitrache