Ministrii nu se sinchisesc sã rãspundã la interpelãrile parlamentarilor. Doi dintre parlamentarii hunedoreni au adresat o interpelare ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, cu privire la auditul realizat de Curtea de Conturi la Compania Nationalã a Huilei.

 Este vorba de senatorul Cosmin Nicula si de deputatul Monica Iacob Ridzi.

Data limitã pentru Nicula, a expirat

Dacã legal, ministrii au termen legal sã rãspundã interpelãrilor sau întrebãrilor în termen de 30 de zile, în ceea ce priveste solicitarea lui Nicula aceasta a rãmas fãrã rãspuns. Nicula a adresat întrebarea ministrului în datã de 8 octombrie, imediat dupã ce a fost publicat auditul. Daniel Chitoiu avea termen legal pentru a rãspunde 30 de zile, lucru care nu s-a întâmplat, cel putin pânã astãzi.

Monica Iacob Ridzi, o zi de rãgaz

Pe acelasi subiect, acelasi ministru, deputatul Monica Iacob Ridzi a lansat si ea o interpelare. Datã la care aceasta a pus întrebarea este de 10 octombie. Astfel, ministrul mai are un rãgaz de o zi pentru a rãspunde deputatului.

Parlamentarii hunedoreni au fãcut front comun si îi solicitã ministrului Economiei reanalizarea situatiei de la Compania Nationalã a Huilei si regândirea unei strategii concrete pentru societatea huilei. Mai mult, ei cer si un pret corect pentru cãrbune, adicã egalizarea pretului de vânzare cu cel de productie.

Raul IRINOVICI