Consilierul local PSD, Ioan Rus, totodatã si candidatul USL pe Colegiul de est la deputati din gresealã ori intentionat, a defilat în fata alesilor locali din Petrosani cu un document fãrã valabilitate.

Scandalul pe serviciul de salubritate de la Petrosani este departe de a se stinge, iar reprezentantii municipalitãtii au venit cu noi argumente pentru a demonstra cã presedintele PSD Petrosani, Ioan Rus, fie dintr-o gresealã ori intentionat, a prezentat un document care nu este în vigoare. „Nu stiu de ce aduce în discutie campania electoralã, eu nu am avut în intentie si nu am pomenit nimic despre acest lucru. Am vrut doar sã arãt contractul real prin care a fost încredintat serviciul de salubritate în Slatina”, a explicat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi ca urmare la acuzatiile aduse de consilierul local care spunea cã primarul face campanie pentru sotia lui.

Ioan Rus a fost acuzat cã a venit la ultima sedintã a CL Petrosani cu un contract prin care arãta cã administratia din Slatina, pentru concesionarea serviciului de salubritate încaseazã o redeventã anualã de 2,3 milioane de euro. În fapt, contractul prezentat de candidatul USL la deputati, este lipsit de valabilitate si a fost si reziliat de primãria amintitã. „În contractul prezentat de domnul Ioan Rus care era încheiat în 2006, este cuprins si serviciul de întretinere si amenajare a zonelor verzi. Acolo se percepea 5 euro pe mp pentru întretinerea acestora. Mai exact, primãria respectivã putea plãti poate 10 milioane de euro si lua înapoi 2,3 milioane de euro. Strict pentru serviciul de salubritate, curãtenie si deszãpezire, firma respectivã plãteste circa 35 de mii de euro redeventã. De altfel, cei din Slatina si-au dat seama cã acel contract este practic un jaf si l-au anulat un an mai târziu. Domnul Rus putea da exemplu contractul în vigoare de la Slatina, nu unul fãrã valabilitate”,au explicat reprezentantii Primãriei Petrosani.

Maximilian Gânju