O femeie cu un copil micut de mânã a fost vãzutã în centrul municipiului Petrosani, în timp ce îi arãta celui mic apa pârâului Maleia, într-un loc extrem de periculos.
Trecãtorii au fost cei care sesizat gestul absolut iresponsabil al femeii, care a lãsat copilul sã se apropie nepermis de mult de malul apei, într-un loc din care putea oricând sã îi scape femeii din mânã si, mai apoi, sã cadã în gol. Cei care au observat au tinut sã atragã cumva atentia celor ce au astfel de obiceiuri, sã le evite. Si asta, pentru cã, în urmã cu ceva timp, primãria din Petrosani a decis sã împrejmuiascã locul din apropierea Parcului Pensionarilor, pe motiv cã reprezintã un real pericol.  În februarie 2018 un bãrbat de 64 de ani din Petrosani a murit, dupã ce a cãzut în cap în albia pârâului Maleia.  Omul stãtea pe o bancã de pe malul apei, moment în care si-a scãpat telefonul mobil. S-a aplecat dupã el si a cãzut în cap de la câtiva metri. Parcul Pensionarilor se aflã în apropierea pârâului Maleia si panta  abruptã i-a fost fatalã omului, care a alunecat în momentul  în care s-a aplecat dupã  telefonul aflat pe marginea  malului.
Situatia se putea repeta si acum, mai ales cã malurile sunt abrupte si terasamentul a devenit alunecos din cauza precipitatiilor si a înghetului.
Diana Mitrache