Administratorul judiciar, responsabil cu planul de reorganizare al CEH

Ministrul propus al Energiei, Virgil Popescu, le-a spus parlamentarilor care sunt planurile ministerului în ceea ce priveste Complexul Energetic Hunedoara.
Stergerea datoriilor, conform OUG 60/2019 este posibilã, însã doar dupã ce creditorii societãtii energetice se întrunesc. Totodatã ministrul a mai reiterat si faptul cã termocentrala Mintia poate fi preluatã fie de Primãria municipiului Deva, fie de Consiliul Judetean Hunedoara.
Darea în platã a activelor Complexului Energetic Hunedoara va duce la formarea unei noi entitãti ”curate” din punct de vedere financiar. Aceasta va fi formatã din termocentrala Paroseni si minele din Valea Jiului.
”Ordonanta 60 se aplicã, în baza legii insolventei. Poate fi aplicatã dupã ce se stabileste tabloul  creditorilor definitivi si înteleg cã la sfârsitul lunii februarie s-ar stabili. Dupã care programul de reorganizare care nu e fãcut de minister ci de cãtre administratorul  judiciar vor lua în calcul ordonanta 60. Am discutat cu administratorul judiciar, i-am spus ceea ce doresc, existã legislatie, va face acest program de reorganizare în baza ordonantei”, a explicat Virgil Popescu, în timpul audierilor din comisii.
Potrivit ministrului propus al Energiei, în ceea ce priveste termocentrala de la Mintia aceasta va fi cedatã.
”Centrala de la Mintia va fi o centralã separatã, înteleg cã se doreste sã fie luatã de cãtre Consiliul Judetean sau Primãria Deva, ea încãlzeste municipiul Deva, nu am absolut nicio problemã s-o cedeze autoritãtilor. Centrala de la Paroseni, împreunã cu celelalte patru mine vor merge într-o altã companie separatã. La Paroseni va fi o trecere pe gaz a unuia sau a douã grupuri, în functie de cum vom face studiile de fezabilitate în asa fel încât sã facem si acolo o decarbonare”, le-a mai spus parlamentarilor ministrul propus al Energiei, Virgil Popescu.
Încã din primele sãptãmâni de guvernare, Guvernul Orban a luat mãsuri specifice pentru Valea Jiului, pentru minerit.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Administratorul judiciar, responsabil cu planul de reorganizare al CEH

  • 21 februarie 2020 la 10:56
    Permalink

    Alo PNL , vrem angajari de tineri la PRODUCTIE si investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan ! Voi PNL vreti voturile noastre si noi vrem acesta doleanta !

Comentariile sunt închise.