Creditorii Complexului Energetic Hunedoara se întâlnesc la finalul acestei luni. Societatea energeticã a intrat în insolventã, în luna noiembrie a anului trecut, iar conform procedurii trebuie parcurse o serie de etape. Astfel, adunarea creditorilor a fost convocatã pentru data de 25 februarie.
Conform ordinei de zi, va avea loc alegerea comitetului creditorilor format din 3 sau 5 creditori, alegerea membrilor comitetului creditorilor (3 sau 5 conform hotãrârii ce va fi adoptatã la pct.1), dintre primii 20 de creditori cu drept de vot, dintre cei detinând Creante ce beneficiazã de cauze de preferintã, Creante bugetare si Creante chirografare, cele mai mari în ordinea valorii si care se oferã voluntar, alegerea Presedintelui comitetului creditorilor dintre  membrii acestuia, alesi conform hotãrârii de la pct.2. 4. Confirmarea administratorului judiciar Expert Insolventa SPRL si stabilirea  onorariului administratorului judiciar conform ofertei financiare.
”Creditorii pot fi reprezentati în adunare prin împuterniciti cu procura specialã autenticã sau, în cazul creditorilor bugetari si al celorlalte persoane juridice, cu delegatie semnatã de conducãtorul unitãtii. Salariatîi debitorului vor putea fi reprezentati de un delegat din rândul acestora, care va vota pentru întreaga valoare a Creantelor reprezentând salariile si alte drepturi bãnesti ce li se cuvin”, aratã  convocatorul. Creditorii pot vota si prin corespondenta. Scrisoarea prin care se exprima votul, semnatã de creditor, sau înscrisul în format electronic cãruia i s-a încorporat, atasat sãu asociat semnãturã electronicã extinsã, bazatã pe un certificat valabil, poate fi comunicatã prin orice mijloace administratorului judiciar pânã în ziua si la ora fixatã pentru exprimarea votului.
Cosmin BACIU