Loc de poveste cu activitãti strãvechi. Asa poate fi descrisã Fundãtura Ponorului din  Parcul Natural Grãdistea Muncelului-Cioclovina. În acest loc minunat imaginile vorbesc de la sine.
Un strat de zãpadã învãluie acest tãrâm de poveste unde activitãtile curente sunt neschimbate si sunt transmise din generatie în generatie. Acest convoi de cãrute care duc fânul fac parte din acest frumos tablou de iarnã, tablou care ar trebui vizitat mult mai mult de cãtre turisti.
Aflat în Muntii Sureanu, Parcul Natural Grãdistea Muncelului Cioclovina se remarcã prin peisajul aparte creat în mii de ani de interactiunea omului cu natura. Aici se regãsesc numeroase specii protejate de florã si faunã, sate în care traditiile se pãstreazã încã vii, precum si  monumente istorice de o valoare deosebitã.  Specificul zonei este dat si de prezenta fenomenelor carstice de suprafatã si din subteran. Acolo unde apa  a modelat stânca s-au format chei, doline, pesteri si avene, unele dintre ele deosebit de importante din punct de vedere stiintific.
Turistii pot ajunge pe traseele parcului din localitãtile Costesti, Mãgureni, Bosorod, Pui, Ponor, Baru, Crivadia si de pe vãile Streiului si Banitei.
Cosmin BACIU