Podul din zona Lainici, de pe Defileul Jiului, pune în continuare probleme soferilor. Iesirea din Gorj spre Petrosani este oarecum blocatã din cauza podului de la Lainici.
Aici au fost impuse restrictii de tonaj din cauza structurii degradate a podului. Presedintele CJ Gorj îi acuzã pe drumuri de nepãsare.
”Functionarul care gestioneazã procedura de achizitie, neavând legãturã cu Gorjul trateazã într-un mod lent aceastã procedurã. Este o realitate, neimplicarea duce la anularea acelei proceduri  de licitatie”, a declarat Cosmin Popescu, presedintele CJ Gorj, la Radio Infinit. Presedintele CJ Gorj le propune oficialilor sã predea podul autoritãtilor locale din Bumbesti-Jiu sau chiar Consiliului Judetean Gorj. Pe podul de la Lainici este impusã o restrictie de tonaj de 30 de tone. Anul trecut, Compania Nationalã pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a luat decizia sã liciteze în acelasi contract  construirea podului din Defileul Jiului si parcarea de la Mãnãstirea Lainici. Este vorba de un rest de douã lucrãri care au mai rãmas de executat din contractul care a vizat modernizarea DN 66 pe  tronsonul Bumbesti-Jiu Petrosani. Din diferite motive, lucrãrile initiale au fost finalizate fãrã a se mai realiza parcarea de la mãnãstirea din Defileul Jiului si cel mai important pod din zonã. În lipsa acestuia, traficul greu este interzis în zonã si autovehiculele de peste 30 de tone trebuie sã ocoleascã judetul Gorj. În ciuda demersurilor din ultimii ani, nu s-a reusit sã se rezolve probleme legate de realizarea expropierilor necesare, atât la pod, cât si la parcarea din zona Mãnãstirii Lainici.
Cosmin BACIU