O femeie in vârsta de 56 de ani din Deva, suspecta de infectie cu COVID 19, a fost transportata duminica de la Spitalul Judetean de Urgenta Deva la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.
Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril si, dupa un prim consult de specialitate, a fost imediat izolata activându-se procedurile prevazute pentru situatii de „posibila infectie cu coronavirus”.
O Autospeciala Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detasamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timisoara in conditii speciale. Dupa efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (Cercetare chimica bacteriologica si radionucleara) din cadrul ISU Timis.
Pacienta, cu domiciliul in Deva, a calatorit 7 zile in Thailanda si s-a intors in tara in data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.
In urma investigatiilor si analizelor medicale efectuate la spitalul din Timisoara urmeaza sa se stabileasca exact diagnosticul pentru pacienta din Deva.