Sã punã, sã nu punã barierã spre Parâng?

Masini ajunse pe pârtie, printre oamenii pe schiuri si pe sanie, incidente periculoase si multe  reclamatii. Toate au ajuns sã fie fãcute publice de cei din Parâng, care cer sã nu mai fie lãsate masinile sã urce la munte.
Tot ei, însã, sunt cei care cer permisiunea sã urce cu turisti, sau cu masinile cu care fac aprovizionarea si asta, în conditiile în care drumul este în lucru si, teoretic, închis circulatiei. O solutie era montarea unei bariere, dar administratorul drumului nu o pune încã în aplicare. „Drumul  este închis în urma unei hotãrâri a Consiliului Judetean Hunedoara. S-au pus semnele si CJH a fãcut tot ce trebuia pentru un drum închis.
Mai mult de atât nu putem face”, spune Costel  Avram, administrator public al judetului Hunedoara.  Drumul este închis, însã, tocmai cabanierii sunt cei care nu agreeazã ideea, desi tot ei au blamat soferii ajunsi pe pârtie. „În acelasi timp, pe noi ne sunã oamenii care au case în Parâng si ne spun cã ne dau în judecatã, pentru faptul cã  ei locuiesc acolo si nu au acces la proprietatea lor. Am vorbit cu seful Politiei Rutiere de la Deva, mai ales cã am primit o cerere de la cei ce organizeazã festivalul din week-end. Ne-au cerut sã le dãm voie. La ora când discutãm noi, drumul, conform legii, este închis. Sunt semne de avertizare”, mai spune administratorul judetului Hunedoara.
Mai multe filmãri postate pe site-ul de promovare al statiunii Parâng (https://www.facebook.com/1799409543474449/videos/636739590487535/) aratã cum pe pârtie, printre schiori si oameni cu sãnii, trec masini mari, fãrã ca cineva sã le opreascã. Drumul de la cabana Rusu spre parâng este, oficial, închis, însã, politia rutierã permite accesul în  statiune, sub pretextul cã au primit o cerere de la cabanieri, pentru aprovizionare.  De acest fapt profitã, însã, toti soferii care vor sã urce pânã sus cu masina.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Sã punã, sã nu punã barierã spre Parâng?

  • 13 februarie 2020 la 20:13
    Permalink

    Speram ca se va asfalta pana in Iunie (ca sa-l pot vota pe Costel Avram) pana sus la scoala sportiva si acolo sa fie parcare mare . Daca nu atunci nu-l votez . Vrem fapte nu vorbe !!!

Comentariile sunt închise.