Schiorii priceputi, dar si începãtorii sunt asteptati sã se înscrie la un concurs ce are loc în Parâng, acolo unde Asociatia Pro Parâng va da startul editiei cu numãrul VII a întrecerii cu acelasi nume.
Întrecerea va fi pe pârtiile din Parângul Mic si la întrecere se pot înscrie toti doritorii. „Evenimentul va avea loc  în 23 februarie pe Domeniul Schiabil Parâng, startul fiind programat din zona de îmbarcare a telescaunului vechi începând cu ora 11:00. Sperãm sã putem propune  concurentilor un traseu atractiv ce parcurge pârtia B, Slima si atinge vârful Parângul Mic. Sunt douã trasee de concurs, unul pentru începãtori (OPEN) si unul pentru cei mai experimentati (ELITTE). Concurentii sunt înscrisi pe trei categorii de vârstã: sub 20 ani, 20-45 ani, peste 45 ani feminin si masculin. Nu se percepe taxã de participare si dorim sã încurajãm înscrierea electronicã pe listele de concurs. Astfel participanti sunt rugati sã se înscrie accesând http://www.proparang.ro/activitati.html”, a spus Cazimir Radvanski, presedintele Asociatiei Pro Parâng.
În acest week-end, însã, Parângul au loc douã întreceri. “Parângul Night Challenge” va avea loc în data de 15 februarie, fiind cea de-a VII-a editie a concursului, la care sunt asteptati sã ia parte sportivi din întreaga tarã.
Concursul implicã parcurgerea unui traseu de 4,5 km în alergare sau pe schiurile de turã, cu plecare de la baza telescaunului vechi (începutul pârtiei B) din masivul Parâng, iar linia de sosire pe Vârful Parângului Mic, la cota 2.074 m. Sus în Parâmg, însa, are loc Snowfest, un  festival unde sunt asteptati artisti precum: Suie Paparude, Adrian Despot & Cezar Popescu (Vita de Vie Acustic), Mihnea Blidaru & Nick Fãgãdar  (Luna Amarã Acustic Set) si Tapinarii.
Diana Mitrache