Bugetul aferent acestui an de la Lupeni este structurat pe investitii, dar si pe dorintele cetãtenilor. Circa 70 de ccetãteni ai municipiului Lupeni au participat la dezbaterea publicã organizatã de autoritãtile locale pe marginea proiectului de buget.
Alte 300 de solicitãri au fost depuse de cetãteni, ONG-uri sau partide politice. Autoritãtile locale cautã sã gãseascã solutii pentru toate aceste cereri. Cea mai mare parte a bugetului local este structuratã pe baza fondurilor europene. Zeci de proiecte vor fi puse în aplicare la Lupeni.
”La buget lucrãm, pe 3 februarie am avut dezbaterea cu cetãtenii care au venit în numãr foarte mare. Am avut undeva la 70 de oameni care au fost interesati de ceea ce înseamnã bugetul în municipiul Lupeni. Am mai avut în jur de 400 de solicitãri venite din partea cetãtenilor, din partea partidelor. Încercãm împreunã sã facem un buget echilibrat. Ne intereseazã foarte mult partea de cofinantare a proiectelor europene, ne intereseazã ceea ce înseamnã dezvoltarea în municipiul Lupeni.  Rolul meu este ca în acest an sã depisim cu mult ceea ce s-a îmtâmplat anul trecut. Am reusit sã creionãm bugetul. Ne axãm atât pe dezvoltare, cât si pe culturã, lucruri care sã ne aducã un plus valoare. Este un buget aproximativ egal cu cel de anul trecut”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Bugetul din acest an este similar cu cel de anul trecut, însã edilii se bazeazã pe fondurile europene si cele guvernamentale.
”Avem foarte multe proiecte pe fonduri europene si de acolo ne vin banii. O sã avem anul  acesta foarte multe investitii care vor începe. Cu ce reusim sã colectãm de pe raza municipiului Lupeni nu reusim decât sã functionãm. Bugetul este creionat în asa fel încât sã atingem fiecare punct care îl avem si sã atingem marea parte a  dorintelor pe care oamenii le au”, a mai spus sursa citatã.
Municipiul Lupeni a avut în ultimii ani o dezvoltare rapidã si mai mult decât vizibilã. S-a schimbat vizibil aspectul localitãtii odatã cu modernizarea arterei principale, a trotuarelor si a parcurilor. În opinia edililor toate aceste lucrãri vor continua si în fiecare cartier al municipiului, astfel încât cetãtenii sã se simtã bine acasã, în municipiul Lupeni.
Cosmin BACIU