Autoritãtile locale de la Petrosani sunt nemultumite de modul în care constructorul executã lucrãrile de canalizare si apã din cartierul Dimitrov.
Este un adevãrat santier, oamenii din zonã nu mai au pe unde trece din cauza sãpãturilor si a noroiului. În caz de urgentã nici echipajele de urgentã nu au acces în cartier din cauza modului în care s-a fãcut organizarea de santier. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, a dat termen pânã luni pentru a se degaja cãile de acces. În caz contrar, se va trece la amenzi.

”Aceste lucrãri creeazã un disconfort major  pentru cetãteni si nu sunt luate mãsurile necesare pentru ca oamenii sã nu aibã de suferit. Trebuie înlocuite aceste conducte, dar nu oricum. Dacã pânã luni nu se iau mãsurile necesare astfel încât disconfortul sã fie cât mai mic pentru cetãteni, sã nu mai rãmânã noroi pe alei, sã nu mai fie obstructionatã circulatia sau sã nu fie semnalizate lucrãrile în mod corespunzãtor,  atunci de luni, vom începe sã dãm si amenzi. Problema este cã  autorizatia pentru lucrare este eliberatã de Consiliul Judetean si nu de Primãria municipiului Petrosani. Practic, nu am prea avut ce sã facem în aceastã situatie. Am  cãutat în toatã legislatia sã vedem ce mãsuri putem sã luãm vizavi de aceste lucruri.  ApaServ este beneficiarul acestor lucrãri si au distrus aproape tot în municipiul Petrosani. Primãria a reparat zonele verzi, drumurile, iar ei au stricat. Au obligatia sã readucã la starea initialã. Eu în acest moment nu prea pot sã le fac mare lucru pentru cã au autorizatie pânã în iulie, iar lucrãrile sunt în curs. Putini stiu cã aceastã autorizatie si ordinul de începere a lucrãrilor este dat de Consiliul Judetean. Disconfortul creat si modul în care fac aceste lucrãri nu mai poate fi tolerat”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Conducerea ApaServ Valea Jiului sustine cã au mai existat probleme de acest gen si în alte zone ale municipiului Petrosani, însã toate problemele au fost  rezolvate. ”Am ajuns în Cartierul Dimitrov unde sunt retele mai vechi de 50 de ani si o încercare pentru noi este cã trebuie sã reparãm niste conducte vechi, niste conducte  stricate, si în acelasi timp serviciul (de alimentare cu apã si canal–n.r.) sã fie asigurat”, a declarat Cristian Ionicã, director general al SC ApaServ Valea Jiului. ApaServ  trebuie sã ia mãsuri astfel încât sã remedieze aceste situatii cu care se  confruntã cetãtenii municipiului Petrosani.
Cosmin BACIU