Atât inconstientul care a produs accidentul cât si alti doi tineri au fost rãniti în urma accidentului rutier produs în Hunedoara.
Politistii a stabilit cã autoturismul implicat în evenimentul rutier a fost condus de un tânãr de 21 de ani, din localitate,  care nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil umed, iar  într-o curbã a iesit de pe drum si a lovit gardul împrejmuitor al unui imobilul. ”În urma evenimentului rutier a rezultat rãnirea usoarã a conducãtorului auto si a doi pasageri  din autoturism  (în vârstã de 15 si de 18 ani, ambii din Hunedoara). Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În urma verificãrilor efectuate, politistii au stabilit cã  tânãrul nu posedã permis de conducere”, aratã IPJ Hunedoara. Teribilistul este cercetat penal pentru conducere fãrã permis, în stare de ebrietate si vãtãmare corporalã.
Alcoolul le-a dat curaj
Un hunedorean si un sibian sunt cercetati de politisti dupã ce au furat o masinã si au intrat cu ea într-un cap de pod. Cei doi au scãpat nevãtãmati în urma accidentului, însã autoturismul a fost fãcut praf. Politistii din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene i-au gãsit pe sibianul de 21 de ani si hunedoreanul de 46 de ani, lângã autoturismul distrus.
”Cei doi bãrbati au declarat cã au consumat bãuturi alcoolice înainte de a conduce autoturismul, au condus masina pe rând pânã în momentul producerii accidentului rutier soldat cu pagube materiale, însã niciunul dintre acestia nu a recunoscut faptul cã a condus autoturismul în momentul accidentului rutier soldat cu pagube materiale. Totodatã, în urma efectuãrii verificãrilor în bazele de date s-a stabilit faptul cã nici unul dintre cei doi bãrbati nu detine permis de conducere, iar masina au furat-o”, a informat IPJ Sibiu. Politistii rutieri i-au  testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul  bãrbatului de 21 de ani si de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celui în vârstã de 46 de ani. Cei doi sunt cercetati acum pentru conducerea unui vehicul fãrã permis, sub influenta alcoolului si furt.
Maximilian Gânju