Scandal pe salubritatea Petrosaniului

Primarul municipiului Petrosani îl acuzã pe consilierul local Ioan Rus cã a prezentat documente false în sedinta de consiliu local pentru a tergiversa adoptarea unei hotãrâri de concesionare a serviciului de salubrizare.

Consilierul local Ioan Rus a fost de pãrere cã suma pe care o va primi administratia publicã este prea micã, în conditiile în care, la Slatina, contractul este mult mai avantajos pentru primãrie. Acesta a venit în sedinta de Consiliu local cu mai multe acte si cu o copie a acelui contract, pentru a-i convinge pe colegii din consiliu cã proiectul de hotãrâre propus de edili nu este oportun în forma în care a fost redactat, dar acum primarul sustine cã datele prezentate nu sunt cele reale. „Domnul consilier Rus a venit cu niste hârtii si ne-a prezentat o situatie de al Slatina în care se spunea cã redeventa pentru acest serviciu de salubritate este de 2,3 milioane de euro pe an”, spune Iacob – Ridzi. El spune cã situatia i-a dat de gândit si chiar si-a certat subalternii cã nu stiu de aceastã situatie, pentru cã în contractele pe care ei le aveau de la diverse primãrii din tarã, redeventa era mult mai micã, de 1 – 1,5% din cifra de afaceri. În consecintã, acestia au scos de pe SEAP contractul de la Slatina, dar, surprizã: cifra este de numai 35.000 de euro pe an si nicidecum 2,3 milioane de euro, asa cum sustinea consilierul Ioan Rus. „Nu pot sã înteleg de ce domnul consilier Rus a venit cu un document prin care ne spunea cã la Slatina este 2,3 milioane de euro, având probabil ca scop influentarea deciziei consiliului local printr-o minciunã pânã la urmã”, a mai spus edilul de la Petrosani. Se bãnuieste cã, dintr-un motiv încã necunoscut, Ioan Rus ar fi vrut sã tergiverseze adoptarea hotãrârii de concesionare a acestui serviciu si din acest motiv a prezentat acel contract neconform cu realitatea. Oricum, Tiberiu Iacob – Ridzi spune cã în ultimii 12 ani nimeni nu a venit cu documente aparent nereale în consiliul local. Ioan Rus nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere, dar problema oricum se va transa în sedinta de consiliu local programatã pentru joi.

Carmen Cosman

Advertisements

Un comentariu la „Scandal pe salubritatea Petrosaniului

  • 7 noiembrie 2012 la 08:24
    Permalink

    Domnul Dragomir care este un creier prajit cu ceapa putea sa spuna in sedinta de consiliu respectiva urmatoarea fraza „noi SADPP cheltui lunar pentru colectarea gunoiului in jur de 500.000 lei ceea ce reprezinta aproximativ 6.000.000 lei anual (1,3 milioane de euro). Probabil ca tot in aceasta zona va fi si valoarea noului contract de salubrizare. Daca eu nu incasez 1,3 milioane de euro anual cum naiba sa platesc 2,3 milioane de euro redeventa.” Daca Dl. Creier Prajit cu Ceapa isi facea temele discutia aceasta nu-si mai avea rostul. Dar omul este preocupat cum sa-si umple buzunarele, cu sa mance gratis pe la Keops s.a. Si apropo domnule primar in general redeventa la colectarea gunoiului este putin mai sus de 1-1,5%, se duce spre 3-10%.

Comentariile sunt închise.