Complexul Energetic Hunedoara câstigã în fata ENEL Energie. Furnizorul de electricitate va continua sã livreze energie în calitate de FUI obligat, nu de furnizor concurential.
De la 1 ianuarie, Furnizorul de Ultimã Instantã obligat Enel Energie a preluat locurile de consum apartinând Societãtii Complexul Energetic Hunedoara ca urmare a expirãrii duratei de  valabilitate a contractelor de furnizare încheiate pe piata concurentialã. Mãsura vine în urma unei decizii a ANRE.
Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au sesizat ANRE asupra  faptului cã Enel Energie a decis sã sisteze furnizarea energiei electrice cãtre douã locuri de consum aferente contractelor de furnizare a energiei electrice la consumatorii eligibili, începând cu data de 01.01.2020, acestea aflându-se în situatia de a nu mai avea asiguratã furnizarea energiei electrice din nicio sursã.
Compania a solicitat, totodatã, preluarea de cãtre furnizorul de ultimã instantã a locurilor de consum. Au fost analizate contractele de furnizare încheiate pe piata concurentialã între Enel Energie si Complexul Energetic Hunedoara, cu valabilitate 01.07.2018 – 31.12.2019.
Astfel, furnizorul de ultimã instantã obligat desemnat pentru zonele de retea Banat si Dobrogea  este tot societatea Enel Energie si trebuie sã asigure continuitatea alimentãrii cu energie electricã la CE Hunedoara. ANRE a  notificat furnizorul de ultimã instantã obligat Enel Energie S.A. si operatorul de distributie E-Distributie Banat S.A. preluarea, începând cu data de 01.01.2020, a locurilor de consum apartinând Societãtii Complexul Energetic Hunedoara S.A., pentru care nu era asiguratã furnizarea energiei electrice din nicio altã sursã, în baza prevederilor Legii nr. 123/2012 si în conformitate cu prevederile din Regulamentul de preluare de cãtre furnizorii de ultimã instantã a locurilor de  consum ale clientilor finali care nu au asiguratã furnizarea energiei electrice din nicio altã sursã, aprobat prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 12/2017, se specificã în documentul ANRE.
În concluzie, începând cu data de 01.01.2020 si pânã la data trecerii locurilor  de consum preluate, în conditiile legii si ale reglementãrilor în vigoare, la un furnizor concurential, furnizarea de energie  electricã si facturarea  consumului de energie  electricã pentru aceste locuri de consum, va fi asiguratã de cãtre societatea Enel Energie S.A. în calitate de furnizor de ultimã instantã
Cosmin BACIU