Dragoste cu flãcãri. Asta s-a petrecut la Uricani, luni la prânz, când un bãrbat, supãrat pe concubina sa, a spart zidul de beton proaspãt ridicat de aceasta si a dat foc locuintei, care a explodat.

Un puternic incendiu a izbucnit la un bloc de locuinte din Uricani, dupã ce într-una dintre garsoniere a avut loc o explozie. Totul din vina unui bãrbat de 67 de ani din localitate, care s-a certat cu concubina sa si a spart zidul dintre ei, dupã care a dat foc si a plecat de acasã. Din fericire, nu sunt victime, ci doar pagube materiale.  Primii care au ajuns la fata locului sunt cei de la SMURD, care au transportat la spital mai multi oameni ce au intrat în panicã. „Nu sunt victime, doar persoane care s-au speriat si au avut nevoie de interventia noastrã. Avem si un pompier rãnit în misiuune, care si el a fost transportat la spital”, a declarat, imediat dupã incident un paramedic SMURD.

Cei din Uricani spun cã bãrbatul s-ar fi certat cu concubina sa, care ridicase un zid între cele douã locuinte alãturate si a vrut astfel sã se rãzbune. Aceeasi ipotezã o sustine si primarul din Uricani, Dãnut Buhãescu, cel care spune cã va ajuta vecinii sã-si reconstruiascã locuinta. „Omul era într-o relatie de concubinaj cu o femeie cu care s-a certat. Am înteles cã a tot amenintat-o. Stãteau în garsoniere învecinate si au spart un zid, au fãcut o usã, însã, femeia a zidit-o curând, cã erau certati. A dat foc în casã, a plecat si s-a produs explozia. Vom ajuta familiile care au avut de suferit, pentru cã sunt mai multe locuinte afectate si oamenii vor fi ajutati sã-si refacã peretii”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul din Uricani, care va cere consiliului local sã aloce un ajutor de urgentã pentru acestia.

Riscã puscãria

Comandantul Politiei Uricani spune cã incendiatorul a fost dus la politie pentru audieri si riscã sã stea ani buni dupã gratii, el fiind acuzat de distrugere deosebit de gravã. „Pe fondul unei neîntelegeri s-a prodius totul. Se pare cã acesta a dat foc si, din cauza vaporilorde benzinã din locuintã, s-a produs explozia. Am deschis o anchetã si urmeazã ca, împreunã cu Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani sã dispunem mãsurile ce se impun în asemenea cazuri”, sustine Dãnut Mocanu, comendant al Politiei Uricani.

Pompierii de la Petrosani si cei de la Garda der Interventie Uricani au ajuns imediat la fata locului si, timp demai multeore, au luptat sã înlãture  efectele deflagratiei. „Am fost anuntati sã intervenim la o explozie, urmatã de incendiu. Ne-am deplasat cu o autospecialã de la Garda Uricani si una de la Petrosani. Aici am constatat cãa avut loco explozie, urmatãde un incendiu. Mai multe date vã vom da dupã finalizarea cercetãrilor. Sunt afectate 2 garsoniere de incendiu si restul de 18 garsoniere de pe scara blocului de suflul exploziei, iar alte douã locuinte din blocul de vis a vis au geamurile sparte”,  a declarat Lt. Rãzvan Stancu, loctiitorul Comandantului Detasamentului de Pompieri Petrosani, care a mentionat cã unul dintre pompieri s-a ales cu o luxatie în urma interventiei si a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul de pe strada Progresului a afectat nu mai putin de 7 locuinte, iar ancheta pompierilor va scoate la ivealã cauzele acestei explozii. Bãrbatul care a provocat incendiul a fost audiat la politie si riscã puscãria pentru fapta sa.

Un caz asemãnãtor a mai avut loc în urmã cu circa cinci ani tot la Uricani. Atunci, un miner si-a ucis sotia din cauza geloziei si dupã ce a stropit-o cu benzinã i-a dat foc. Femeia a murit pe patul de spital.

Diana Mitrache