Se luptã în instantã cu Ministerul Public pentru a-si recupera banii pe care i-au câstigat tot în urma unor sentinte irevocabile.

Mai multi procurori din Petrosani au cerut executarea silitã a Ministerului Public pentru a-si primi drepturile salariale câstigate tot în instantã. Sunt procese demarate si de 7 ani, iar magistratii le-au dat câstig de cauzã prin decizii definitive si irevocabile. Chiar si asa, însã, banii nu i-au primit, asa cã au cerut executarea silitã a Ministerului Public, cel care trebuia sã punã în aplicare hotãrârile instantelor, dar nu a fãcut-o. „S-a cerut executarea silitã, pentru cã sunt hotãrâri judecãtoresti si s-au dat ordonante de esalonare care nu au fost respectate. Sunt hotãrâri prin care s-a stabilit cã statul sau mai precis Ministerul Public,  datoreazã niste bani al tot personalul si ele nu erau puse în executare”,a  declarat Dumitru Ilinca, purtãtor de cuvânt al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani si unul dintre procurorii care se luptã cu ministerul în instantã.

Este vorba despre mai multe hotãrâri judecãtoresti care prevãd fie acordarea unor sporuri, fie diferentele de salarizare între procurorii de la parchete si cei de la DIICOT si DNA, reclamate de asemenea în instantã de cei dintâi. „Poprirea a fost validatã de Judecãtoria Sectorului 4 Bucuresti, iar Ministerul Public a declarat recurs”, a mai declarat procurorul Ilinca. Nu mai putin de 7 procurori din Petrosani sunt parte în acest proces aflat în faza de recurs.

Carmen Cosman